Đorđević objavio spisak: Nema Bogdana! Tu su Bjelica, Teodosić, Bobi, Kalinić, Nedović, Jović...

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.05.18. | 14:51

Triling Crvene zvezde, jedan iz Partizan i novajlija iz Mega Bemaksa

Najjači od najjačih! Izuzev nekoliko povređenih asova i Nikole Jokića, koji je opravdano izostavljen sa spiska.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je listu od 25 kandidata za završne dve utakmice prve runde kvalifikacija za Mundobasket u Kini naredne godine. Baš kako je MOZZART Sport i najavio, Đorđević je na spisak stavio sve raspoložive snage, od kojih će probrati ono najbolje, ekipu koja će izaći na megdan Gruziji u Tbilisiju 29. juna i Nemačkoj u Novom Sadu 2. jula. 

Izabrane vesti

Đorđević je uspeo na istu listu kandidata da objedini sve one koji su izneli teret najvećih takmičenja poslednjih godina, ali i momke koji su odigrali dosadašnje kvalifikacije za Svetski kup. Od svih NBA asova na spisku nema Bogdana Bogdanovića, koji se još oporavlja od artroskopije koju je radio krajem aprila u Njujorku i neće biti u kombinaciji za predstojeći meč. Nikola Jokić je, kao što je i sam otkrio nedavno, izostavljen kako bi rešio svoju budućnost u Denveru i potpisao novi ugovor. Takođe, na spisku nema povređenih Milana Mačvana i Ognjena Kuzmića, koji se još oporavljaju od posledica pucanja prednjih ukrštenih ligamenata. U odnosu na Evrobasket u Istanbulu prošle godine Đorđević nije uvrstio Stefana Birčevića i Branka Lazića, dok su u sastav vraćeni Stefan Jović i Vladimir Lučić, kojih nije bilo tokom kvalifikacija zbog povreda. 

Kao što smo već pisali, Đorđević će pokušati da sastavi najjači mogući sastav za predstojeće termine u junu i julu, kao i početak druge faze kvalifikacija u septembru, dok će u međuvremenu stručni štab raditi sa kandidatima koji će izneti teret u nastavku predigre za Mundobasket tokom novembra i decembra ove, odnosno februara naredne godine. 

Tako bi srpska košarkaška publika posle tri godine mogla da vidi Nemanju Bjelicu u dresu Orlova, ali i kapitena Miloša Teodosića posle Olimpijskih igara u Riju. Boban Marjanović je takođe u kombinaciji, kao i sve evroligaške vedete - Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Nikola Kalinić, Nikola Milutinov, Vasilije Micić, te Luka Mitrović i Dejan Musli, ali i dugogodišnji članovi prvog tima - Marko Simonović i Miroslav Raduljica

Najnovije ime na spisku je supertalentovani košarkaš Mega Bemaksa Nikola Mišković, iz Crvene zvezde pozvani su Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov i Dejan Davidovac, a Đorđe Gagić iz Partizana. Čast srpskih klubova braniće i Ilija Đoković iz čačanskog Borca. 

Đorđević će u petak 15. juna okupiti igrače i stručni štab. Nacionalni tim će početi pripreme i trenirati u srpskoj prestonici do 20. juna, kada se seli u Novi Sad gde nastavlja pripreme do 28. juna.

U sklopu priprema za ove dve kvalifikacione utakmice, odigraće se dva prijateljska susreta zatvorenog tipa.

Na spisku su:

Nemanja Bjelica (Minesota Timbervulvs), Miloš Teodosić (LA Klipers), Boban Marjanović (LA Klipers), Nemanja Nedović (Unikaha), Dragan Milosavljević (Unikaha), Marko Gudurić (Fenerbahče), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Luka Mitrović (Bamberg), Dejan Musli (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Žalgiris), Stefan Peno (Alba), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Bilbao), Stevan Jelovac (Nižnji Novgorod), Ilija Đoković (Borac Čačak), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda mts), Aleksa Radanov (Crvena zvezda mts), Dejan Davidovac (Crvena zvezda mts), Đorđe Gagić (Partizan NIS), Nikola Mišković (Mega Bemaks).

Foto: Star Sport


tagovi

Mundobasket 2019košarkaška reprezentacija SrbijeAleksandar ĐorđevićBogdan BogdanovićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara