Đorđević posle poraza: Lopta se ne kreće, upola asistencija smo imali nego obično

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.09.18. | 22:27

Problem na Kritu je bio u napadu

Srbija nije ličila na sebe u porazu od Grčke na Kritu. Tako je delovalo iz Beograda, to je rekao i Nikola Milutinov, a i potvrdio selektor Aleksandar Đorđević.

Orlovi su danas dali samo 63 poena što je izuzetno malo s obzirom na to kakve igrače imamo u timu. Problem je bio više napad nego odbrana. Primljenih 70 poena nije problem.

Izabrane vesti

Ali napad jeste.

Mnogo puta se dešavalo da se napadi svode na to da se lopta da u ruke Nemanji Bjelici i Bogdanu Bogdanoviću i da onda oni kreiraju sami sebi poziciju.

To nije košarka po kojoj je srpska reprezentacija prepoznatljiva. Upravo suprotno.
"Grčka je danas igrala snažnije. U pojedinim momentima utakmice bili su jako snažni fizički, a to je veoma potrebno u ovakvim utakmicama. Nismo našli našu najbolju formu. Ofanzivno se lopta nije kretala, bilo smo jako spori. To je nešto o čemu moramo da pričamo i da to vežbamo. Ovo nije način na koji mi igramo niti kako treniramo. Obično imamo više asistencija, oko 30 po meču, a danas smo imali manje od pola od toga (14). A to nije dobro", rekao je Đorđević.

Posle sedam mečeva Srbija je na skoru 4-3 i za sada, uprkos porazu, drži treće mesto koje je vodi na Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Foto: FIBA


tagovi

Aleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara