Đorđević pred meč odluke: Znamo šta nam je činiti! Micić neizvestan

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.02.19. | 14:20

Ulaznice za duel sa Izraelcima koštaju 500 dinara

Vreme je da Aleksandar Đorđević uradi isto što i Dušan Ivković. Kad je pre šest i po godina “visila” Srbija za plasman na Prvenstvo Evrope, izvukao je tad Duda “zeca iz šešira” u Beogradu i tukao Izrael. Isto se očekuje od još jednog nacionalnog košarkaškog simbola, protiv istog rivala, na kraju kvalifikacija za Mundobasket u Kini naredne godine.

U nezgodnu poziciju dospeo je naš državni tim porazom u Estoniji i sad mora da se “čupa”. Ruku na srce, u istom terminu – nedelja od 16 časova (RTS 1) – mogu da nam pomognu Gruzini, pod uslovom da na svom parketu tuku Estoniju. U tom slučaju sigurno idemo na Prvenstvo sveta, jer bi se I u slučaju našeg poraza formirao krug od tri reprezentacije u kome bismo imali najbolji skor.

Izabrane vesti

Daleko bezbolnije je da ne čekamo rezultat drugog meča, već da sami, trijumfom nad ekipom koja nam je dužna (savladala nas 83:74 u Tel Avivu) izvadimo kartu za takmičenje na kome branimo srebro iz Španije 2014.
“Svesni smo u kakvoj smo situaciji i znamo šta nam je činiti. Sa Izraelom nas čeka najbitnija utakmica, kao i pre nekoliko godina kada je odlučivao meč poslednjeg kola protiv njih u Beogradu za plasman na EP. Sigurno nas čeka tvrd meč”, smatra Aleksandar Đorđević.

Selektor će, u odnosu na ekipu koja je izgubila u Talinu, moći da računa na Nikolu Milutinova i Vladimira Lučića, koji su se, posle evroligaških utakmica za Olimpijakos i Bajern, pridružili ostatki tima. Stigao je i Efesov plej Vasilije Micić, ali je povređen i ne zna se da li će na teren.
Izraelci se dižu kao reprezentacija, imaju izuzetno kvalitetne igrače. Trebalo bi da se smirimo, analiziramo njihovu igru najbolje što možemo, ali pre svega moramo da se fokusiramo na našu igru i principe na kojima od početka insistiramo”, dodao je Đorđević.

Ulaznice za utakmicu Srbija – Izrael mogu se kupiti po ceni od 500 dinara na prodajnim mestima Ticketsa (Eventima) širom Srbije, kao i u nedelju od 10 sati na blagajni dvorane „Aleksandar Nikolić“.

FOTO: Reuters


tagovi

Aleksandar Đorđevićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara