Đorđević u tefter upisao Glišića, Beslaća, Vulikića, Simanića, Pecarskog...

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.02.19. | 11:43

"Treba da iskoristimo maksimum iz ovog takmičenja, da igrači izvuku velika iskustva i shvate šta znači jedan posed, jedna lopta, šut, greška, skok..."

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Okupljanje košarkaške reprezentacije Srbije pred poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar) zakazan je za ponedeljak, a dotad ekspedicija u sastavu Aleksandar Đorđević - Jovica Antonić pažljivo posmatraju utakmice Kupa Radivoja Koraća u Nišu i skeniraju buduće nade srpske košarke

Izabrane vesti

Imali su i šta da vide dvojica bliskih saradnika. Nekoliko imena posebno se istaklo, ušli su u teftere, neki su u njemu od ranije, ali sve to može da znači da se možda naći na spisku nacionalnog tima za neke buduće akcije. 
“Glišić je odigrao odlično, Beslać, Vulikić, Simanić je odigrao konkretnu, karakternu utakmicu, što može da raduje. U ovakvom takmičenju i našoj ligi postoji još prostora za naše mlade igrače, može da im se da šansa da se grade polako, da dobijaju igračke smernice za dalji razvoj. Partizan ima dosta mladih igrača, Trifunović i Pecarski su tek kročili na teren u seniorskoj konkurenciji, a osvajači su zlatne medalje. Momci su u tefterima ne samo nas koji se bavimo seniorskom reprezentacijom Srbije, već i drugih ljudi”, ističe selektor Đorđević.

Kao čovek sa prebogatim igračkim, ali i sve većim trenerskim iskustvom, Aleksandar Đorđević tačno zna koliko je bitan Kup Radivoja Koraća kao takmičenje...
“Treba da iskoristimo maksimum iz ovog takmičenja, da igrači izvuku velika iskustva i shvate šta znači jedan posed, jedna lopta, šut, greška, skok... Tako se pobeđuju velike utakmice, a to je ono što stalno želimo da objasnimo igračima sa kojima radimo”.

Za zvanje čuvara Žućkove levice od 17 časova boriće se Partizan i Crvena zvezda, a selektor veruje da u svim kup utakmicama nema mesta za iznenađenje, ma kakav ishod bio.
“Kup je uvek takmičenje gde ne postoje iznenađenja. Ko god da pobedi ili izgubi, nije iznenađenje. Mene lično jako raduje karakter koji vidim na terenu, način na koje su ekipe ušle u utakmice protiv, na papiru, favorita. To je ono što čini razliku. Ono što mi gledamo jeste da li vi igrate utakmicu samo da biste je odigrali, ili sa željom da pobedite. Smatram da sve ekipe zaslužuju čestitke za učešće ne završnom turniru, pogotovo ekipa iz Žitišta koja je najprijatnije iznenađenje i simbol svega onoga iza čega stoji sport", smatra Đorđević i dodaje:
"S druge strane, imamo dosta mladih igrača koji su prošli kroz mlade, reprezentativne selekcije, sada su pokazali zašto su imali naše poverenje i zašto su bili pozivani. Polako nastupaju na sceni sa dozom sigurnosti, talenta, kvaliteta. Napredovali su dosta fizički, što je možda i najveći cilj svakog mladog igrača. Da se uz talenat i fizički ravnopravno takmiči sa seniorskim igračima. To je nešto što mene raduje. Postoji i ona druga priča, nešto što zadržavam za sebe i analiziram. Uvek treba izvlačiti ono što je dobro i davati igračima podstrek".

Đorđević je na kraju pohvalio organizatore Kupa Radivoja Koraća i njihove napore da u organizacionom smislu sve prođe kako treba. 

 

Foto: Star Sport


tagovi

Aleksandar ĐorđevićKup Radivoja Koraća 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara