Dragan Bender razgovarao sa Armejcima

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.19. | 19:16

Hrvatski košarkaš sve bliži povratku u evropsku košarku, pominje se i dolazak Rona Bejkera

Bivši četvrti pik na NBA draftu 2016. godine, Dragan Bender, kako stvari stoje sve je bliži povratku na Stari kontinent. Hrvatski košarkaš je, prema navodima Eurohoops-a, razgovarao sa čelnicima CSKA iz Moskve sa kojima je postigao verbalni dogovor da će potpisati višegodišnji ugovor, ukoliko se u poslednji čas ne pojavi neka ozbiljnija i interesantnija ponuda od nekog kluba iz NBA lige.

Zanimljivo je da Bender ima samo 21 godinu i da je već tri sezone proveo igrajući za Finiks Sanse, te da iako se vrati u Evropu, ponovo ima sasvim dovoljno vremena da se izbori za povratak „preko bare“. Naravno, do tada se očekuje da će biti dosta zreliji, te da će napredovati kako na fizičkom, tako i na psihološkom planu. Karijeru je započeo u Splitu, odakle je prešao u Kaštelu. Usledio je odlazak u Izrael, gde je nastupao za Ironi Ramat Gan i čuveni Makabi iz Tel Aviva.

Izabrane vesti

Sansi se nisu odlučili za opciju da ga zadrže u timu i četvrtu sezonu u nizu. Pričalo se da je Klivlend zainteresovan da ga dovede u tim, ali je CSKA iz Moskve napravio prvi korak i izgleda da je uspeo da dogovori sve zahteve igrača, koji će u ruskom velikanu najviše biti korišćen na poziciji krilnog centra.

Ako Bender kojim slučajem ostane u NBA ligi i tako do kraja ispuni ruki ugovor, zaradio bi ukupno 5.900.000 dolara u predstojećoj sezoni.

Ron Bejker

Istovremeno se pominje da se Ron Bejker nalazi na svojevrsnoj raskrsnici između novog dvosmernog ugovora i prelaska u redove CSKA iz Moskve. Nakon dve godine u Niksima, a potom i jedne u Vizardsima, Bejker ima priliku da po prvi put nastupi i na evropskom kontinentu. Ističe se, međutim, da se on još uvek nije odlučio u kojem smeru bi mogao da pođe.

Kao mlađi, doskorašnji igrač Vašington Vizardsa, nastupao je za Vičita Stejt u NCAA ligi gde je u seniorskoj godini u proseku beležio sjajnih 14 poena po utakmici. U NBA ligi je za prethodne tri godine uspeo da upiše 96 nastupa, a prosečno je dolazio do samo 3,1 poena po susretu.

Moskovljanima bi dobro došlo pojačanje u vidu sjajnog Amerikanca, pošto su klub u toku leta već napustili Nando de Kolo i SerhioĆaćoRodrigez.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara