Drhti Atina, trese se Grčka - Panatinaikos je (opet) šampion! Tenzija, prekid, povlačenje u svlačionicu, domaći navijači opkolili Spanulisa... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.06.18. | 20:25

Olimpijakosu presudio bivši šuter Met Lodžeski

Grčka košarka ima svog vladara, a on se ni u narednoj godini neće menjati! 

Košarkaši Panatinaikosa slavili su u velikoj majstorici grčkog šampionata i okitili se čak trideset i šestom titulom nacionalnog prvaka, pošto su na svom terenu u meču punom tenzije nadigrali Olimpijakos rezultatom 84:70 (14:15, 17:20, 29:15, 24:20). Ali, kada u Grčkoj nije haotično i ludo?!

Izabrane vesti

I upravo su dešavanja sa pauze između dva poluvremena očigledno naterala pulene Ćavija Paskvala da se trgnu iz svojevrsne letargije i najljućeg rivala ugaze u nastavku utakmice. U momentima kada su igrači Olimpijakosa prilazili svojoj klupi sa tribina se sručila kiša sitnih i raznih drugih predmeta, posle čega su Janis Sfajropulos, njegovi savetnici i kompletan tim odlučili da se povuku u svlačionicu i da iz nje ne izađu neko vreme. Prekid je trajao dugo, toliko da je čak i delegat utakmice bio primoran da ode u prostorije gostujućeg tima i moli ih da se vrate na parket.

Posle kraće pauze to se dogodilo, a onda je usledio period igre koji je apsolutno pripao Panatinaikosu i kada je postalo jasno da će se šampionska kruna još godinu dana zadržati u srcu Atine. 

Olimpijakosu je, može se i tako reći, delom presudio i njegov bivši igrač Met Lodžeski! Eksplodirao je belgijski šuter u trećem kvartalu i sasuo sedam brzih poena, čime je naterao sveprisutnog Krisa Singltona, naoštrenog Majka Džejmsa i prekaljenog Nikosa Papasa da uđu u sebi svojestven trans i zapale mrežicu Olimpijakosovog koša. Čak 29 poena Panatinaikos je ubacio za nešto manje od deset minuta igre u ovom periodu, samo dva manje od ukupnog učinka za dve pune četvrtine pre toga.

Istini za volju, četvrtine u kojoj je Panatinaikos igrao van svakog šablona. Svega 18 poena iz igre i baš loših 9/28 iz igre i čak 0/7 za tri poena. Panatinaikos je takođe, u toj potpunoj konfuziji prvog dela utakmice izveo čak 20 i pogodio tek 13 slobodnih bacanja! I pored svega toga Olimpijakos je na poluvremenu vodio svega 35:31.

U nastavku utakmice sve se okrenulo! Panatinaikos je stigao do prvog dalekometnog hica preko Kej Sija Riversa, Jorgos Printezis je brzo uzvratio na isti način, ali to je bilo sve. Panatinaikos je silovito mleo istorijskog takmaca i učinio da se situacija na semaforu brzo okrene. Da se minus pretvori u dvocifreni plus i maksimalnih 18 poena viška, na šta Olimpijakos nije imao nikakav odgovor. Nije ni mogao kada osim Džamela Meklina i povremeno legendarnog tandema Printezis - Spanulis nije imao raspoloženih napadačkih rešenja.

Malo ludo zvuči, ali Panatinaikos je takmaca uništio poenima iz reketa. Bilo ih je čak 40, gotovo pola od ukupnog broja koševa.

Panatinaikos je tako mnogo lakše priveo kompletan posao kraju i naterao krcatu dvoranu OAKA da eksplodira od oduševljenja i odmah po isteku vremena ispuni parket!

Zbog svih tenzija i dešavanja poslednjih godina situacija nije bila nimalo prijatna, obezbeđenje je moralo da okruži Vasilisa Spanulisa, koga su navijači Panatinaikosa takođe opkolili... Poznato je da u zelenom delu Atine malo ko voli legendarnog asa zbog izdaje koju je počinio kada je dres Panatinaikosa zamenio opremom najvećeg rivala, ali ni u celoj toj situaciji nije bilo ekscesa koji bi bacili senku na veliki uspeh Panatinaikosa.

Aposlutni heroj pobede Zelenih bio je Kris Singlton sa devet poena i čak 17 uhvaćenih lopti, jednom manje od broja poena Majka Džejmsa! Papas je dopisao 13, Lodžeski 12, a Džejms Gist 11 poena. Kod gostiju 16 poena imao je Meklin, 13 Printezis, a 11 Spanulis. Srpski centar Nikola Milutinov je zbog problema sa povredom odigrao svega tri minuta i bio je bez učinka...

Foto: Star Sport


tagovi

PanatinaikosOlimpijakosMajk DžejmsNikos PapasMet LodžeskiDžamel MeklinVasilis SpanulisJorgos Printezis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara