Kevin Durant
Kevin Durant

Durant je upropastio NBA?! Golden Stejtov brejk u Hjustonu na početku serije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.05.18. | 08:23

Voriosi slavili sa 119:106

Sudbina je to svih dinastija. Pamtiće ih istorija, ali u sadašnjem trenutku mrzeće ih koliko ih i vole. Pa su se mnogi ponadali da bi Hjuston sa Džejmsom Hardenom u finalu Zapadne konferencije mogao da skine Golden Stejt sa trona. Ispostavilo se, ipak, da su aktuelni šampioni već u prvoj utakmici serije napravili brejk u gostima pobedom od 119:106.

Danas košarkaška planeta jednako vređa i uzdiže u nebesea Kevina Duranta. Nekadašnji as Oklahome je sa 27 poena bio najzaslužniji za pobedu Ratnika. Džaba Rokitsima i 41 poena Hardena, generalno veoma dobra partija celog tima. Golden Stejt prosto puca od talenta i to se videlo već u prvom sudaru sa ove sezone najjačim izazivačem. Prevagu je doneo Durant. Naravno uz podršku Kleja Tompsona (28 poena) i Stefa Karija (18, uz osam asistencija i šest skokova), pa se Golden Stejtovi “hejteri” danas teše sada bezvrednim podsećanjima da je Durant izdao svoju Oklahomu zbog i pre njegovog dolaska najboljeg tima lige. Da je, rečju, uništio igru.

Izabrane vesti

Međutim, nije Durant ni prvi ni poslednji koji je izabrao titule ispred matičnog kluba. Ako je već birao trofeje - dobro je odabrao. Mada nije ni bilo teško. Golden Stejt je jednostavno premoćan.

gallery

Hjuston je, ponavljamo, bio odličan. Međutim, kao i toliko puta do sada, Voriorsi su pojačali gas u drugom poluvremenu. Sedam poena razlike na kraju treće deonice, koprcao se Hjuston koliko je mogao u četvrtoj, nije vredelo. Tri minuta i 55 sekundi pre kraja Tompson trojkom odbodi goste na 10 poena razlike i tu je već kraj.

Rokitsi jednostavno nemaju tu dubinu. Pored Hardena, koji je Voriorsima ubacio više od 30 poena prvi put još od aprila 2016. godine, samo je još Kris Pol bio konkretan sa 23 koša i 11 skokova.
Sledeći put mora da ubaci 55 poena i utakmica je naša. Reći ću mu to”, kiselo se nasmejao trener Hjustona Majk D’Entoni.

Šta je presudilo? Poeni iz kontre (18/3), možda još više to što je Golden Stejt primoravao Hjuston da se znoji za svaki poen. Sa druge strane, Golden Stejt je čak 54 poena - izračunao je ESPN - postigao iz čistih situacija, kada odbrameni igrač protivničkog tima nije ni krenuo u blok. Hjuston je postigao 35 takvih poena. Odbrana je zakazala. Voriorsi su surovo kažnjavali svaku grešku. A što je najgore…
Nije ovo naš vrhunac. Možemo mi i bolje”, preti Durant.

Druga utakmica serije u noći između srede i četvrtka, opet u Hjustonu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Kevin DurantGolden Stejt VoriorsHjuston Rokets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara