Nezaustavljiv: Džoel Embid
Nezaustavljiv: Džoel Embid

Durantula poslao Sparse na raspust! Robijaš pomogao Filadelfiji, Bostonu treba još pobeda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.04.18. | 08:55

Golden Stejt lako odbio poslednji trzaj San Antonija

Noć za nama u NBA ligi otkrila je imena još dva učesnika konferencijskih polufinala, a to su vladajući šampioni Golden Stejt Voriorsi i jedno od prijatnijih iznenađenja cele sezone Filadelfija Seventisiksersi, koji su počistili svoje protivnike sa po 4:1 u seriji.

Veče je otvorio duel u Bostonu između Seltiksa i Milvokija i njihova serija je zaista jedna od najneizvesnijih u ovom plej-ofu. Domaćin je slavio sa 92:87 i poveo sa 3:2. Markus Smart se vratio na teren u redovima Bostona posle povrede i odmah pokazao da će biti veliko pojačanje, posebno u defanzivi. Zajedno sa saigračima uspeo je da svede Bakse na samo 15 poena u prvoj četvrtini, što je uvelo utakmicu u miran tok za Boston.

Izabrane vesti

Meč je okončao sa devet poena, pet skokova, četiri asistencije, ali uz spektakularnu rolu u defanzivi na kojoj mu je posle meča čestitao i trener Seltiksa. Odlična rola Smarta omogućila je Alu Horfordu da dominira pod Milvokijevim košem, pa je meč završio sa 22 poena i 14 skokova i bio najbolji pojedinac utakmice. Na drugoj strani, Kris Midlton (23 poena) držao je Milvoki u igri, ali nije mogao bez pomoći saigrača. Naredni šesti meč igra se u petak ujutru u Milvokiju.

Filadelfija Seventisiksersi su na svom parketu izdržali udar Majamija u finišu utakmice i pobedom od 104:91 ipak okončali seriju sa 4:1. Ovo je prva serija u dogiravanju u kojoj su košarkaši iz Grada bratske ljubavi slavili još od 2012. godine. Sama utakmica je bila ružna u pojedinim trenucima, nijedan tim nije šutirao više od 42% iz igre, a zajedno su izgubili čak 26 lopti.

Prva zvezda domaćina Džoel Embid meč je završio sa dabl-dablom (19 poena i 12 skokova), a potpuno ga je zasenio najbolji pojedinac susreta Džej Džej Redik sa 27 poena. Dario Šarić je zabeležio osam poena i po pet skokova i asistencija. Na drugoj strani, Keli Olinjik je ubacio 18 koševa, a Goran Dragić 15 uz pet asistencija.

Fildeflija je imala noćas i zanimljivu podršku iz prvog reda. Američki reper Mik Mil, koji je pre nekoliko dana pušten iz zatvora, pojavio se na utakmici da bodri Sikserse. I imao je šta da vidi, da uživa u čarolijama Embida i kompanije.

Posao su noćas završili i aktuelni NBA šampioni Golden Stejt Voriorsi. Oni su pred svojom publikom porazili San Antonio Sparse sa 99:91 u zanimljivom meču sa vatrenom završnicom.

Jer izgledalo je u jednom trenutku da će ekipa Stiva Kera pregaziti Sparse kao plitak potok, ali je tim Grega Popovića pokazao srce. Gubili su gosti sa 15 poena razlike u jednom trenutku u poslednjoj četvrtini, pre nego što su napravili seriju i prišli Voriorsima na samo dva poena pred ulazak u poslednji minut. To je međutim bilo i najbliže što su prišli jer je Goden Stejt u završnici prelomio meč u svoju korsit.

Najbolji pojedinac susreta bio je Kevin Durant sa 25 poena, a pratio ga je izvanredno i Klej Tompson sa 24 dok je Drejmond Grin zabeležio dabl-dabl (17 poena, 19 skokova). Kod gostiju je najbolji bio Lamar Oldridž - 30 poena i 12 skokova - ali nije imao podršku saigrača pa je San Antonio završio priču za ovu sezonu.

NBA REZULTATI

Boston - Milvoki 92:87 - Seltiksi vode sa 3:2 u seriji
/Horford 22 - Midlton 23/

Filadelfija - Majami 104:91 - pobeda Siksersa sa 4:1 u seriji
/Redik 27 - Olinjik 18/

Golden Stejt - San Antonio 99:91 - pobeda Voriorsa sa 4:1 u seriji
/Durant 25 - Oldridž 30/

Foto: Action Images


tagovi

Filadelfija SeventisiksersGolden Stejt VoriorsDžoel Embid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara