Dušan Ristić trenirao sa Bruklinom, brojni klubovi se raspituju

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.05.18. | 15:45

Mladi centar odbio nekoliko ponuda iz Evrope da završi sezonu

Kada je neposredno pre početka Martovskog ludila Dušan Ristić govorio za naš portal, svaka njegova reč odisala je paklenom dozom samopouzdanja i video je Arizonu u borbi za titulu NCAA šampiona. Nažalost, to se nije dogodilo. Arizona je eliminisana praktično na startu takmičenja, što je ujedno bio i Ristićev kraj četvorogodišnje avanture na prestižnom univerzitetu.

Umesto tugovanja zbog propuštene šanse da se okiti peharom, Ristić je odlučio da odmah započne pripreme za narednu sezonu, gde je praktično najavio kakvi bi dalji planovi mogli da mu budu. Izlazak na NBA draft i prelazak u najjaču ligu sveta su u prvom planu, a korak bliže konačnom cilju Ristić je prišao pošto je nedavno odradio treninge s Bruklinom.

Izabrane vesti

Kako se može čuti od Ristićevog agenta Krisa Patrika, za momka iz Novog Sada raspitivalo se još nekoliko klubova iz najjače lige sveta. Ristić je, naime, čak i odbio nekoliko poziva iz Evrope da tamo završi sezonu kako bi mogao da se posveti pripremama za NBA draft i ono što ga čeka u budućnosti.

Prema mišljenju određenih kritičara, Ristić se nalazi u situaciji da bi mogao da bude među iznenađenjima nadolazeće košarkaške lutrije i bude izabran u drugom krugu, a kao opcije su mu i da bude potpisan i ako ne bude izabran, dok se kao krajnja mogućnost navodi i parafiranje dvosmernog ugovora.

Tek na kraju ostavlja se opcija povratka u Evropu, gde je praktično vezan za Crvenu zvezdu. Klub iz kojeg je krenuo na drugu stranu Atlantika u potrazi za svojom košarkaškom srećom.

Uskoro će biti poznato kakva budućnost čeka Ristića, a samim tim i da li će pojačati srpsku koloniju u NBA ligi.

Foto: Action Images


tagovi

Dušan Ristić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara