Duško Ivanović (Screenshot - Youtube.com)
Duško Ivanović (Screenshot - Youtube.com)

Duško Ivanović: Prvi signal da nismo još dobri, Ulanovas napravio razliku

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 21:37

Trener Crvene zvezde izneo utiske posle poraza u Kaunasu

Ima nešto u toj Zelenoj šumi. Retko se ko iz Kaunasa vraća sa plenom u rukama. Samo šest puta je Žalgiris izgubio kod kuće prošle sezone, a videla je i Crvena zvezda ponovo koliko je teško oboriti tvrđavu litvanskog šampiona.

Slično kao i prethodne sezone, crveno-beli su imali prednost u poslednjoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno. Žalgiris je posle velikog preokreta došao do pobede, druge u Evroligi ove sezone i naneo ekipi Duška Ivanovića prvi poraz.

Izabrane vesti

"Čestitke Žalgirisu. Otvorili su i zatvorili utakmicu sa velikim intenzitetom, odigrali dobro. Mi smo mlako krenuli i završili gotovo isto kao što smo počeli meč. Imali smo problema sa čuvanje Ulanovasa na niskom postu, često je bila potrebna pomoć, što su oni koristili i zahvaljujući odličnom protoku došli do dobrih pozicija za šut, pogodili nekoliko trojki i preokrenuli", rekao je Ivanović na konferenciji za medije.

Šta je Žalgiris promenio u poslednjoj deonici, koju je rešio 29:18 u svoju korist, iako je izgubio tri prethodne četvrtine?

"Nisu ništa promenili. Igrali su kao u Bolonji, kao što obično i igraju. Igrali su sa niskom petorkom u poslednjoj četvrtini, preuzimali u odbrani. Imali smo problema da dolazimo do pozicija za lake poene iz reketa, a Ulanovas je napravio razliku".

Naravno, litvanske novinare je zanimao Rokas Giedraitis, a iako je imao reči hvale za sjajnog šutera, istakao je Ivanović da mora da nastavi da napreduje, kao i čitav tim.

"Duga je sezona. Znam dobro Rokasa, odličan je profesionalac, igrao dobro na oba kraja terena. Želeo sam da dođe u Crvenu zvezdu jer ga dobro poznajem, dopada mi se i znam šta tačno može da nam da u svakom trenutku. Ipak, moramo da napredujemo. Kako on, tako i čitav tim. Dobili smo uvodne utakmice, ali ovo je prvi signal da nismo još dobri", zaključio je Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićEdgaras UlanovasŽalgirisRokas Giedraitis

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara