Dženingsu pukao film posle Partizana: Nikad više u klubu gde otac trenira sina!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.11.18. | 14:11

Iskusni šuter oštro po dvojcu Karasev

Dolazak Brendona Dženingsa u Zenit krajem avgusta trebalo je da postavi tim iz Sankt Peterburga među glavne favorite za osvajanje Evrokupa ove sezone. Umesto toga, klub i igrač nalaze se na ratnoj nozi

Naime, u ruskim košarkaškim krugovima kruže priče o Dženingsovom nezadovoljstvu u Zenitu, a posle jučerašnje utakmice sa Partizanom prljavi veš izašao je na površinu. Iskusni šuter objavio je na društvenim mrežama priču koju je kasnije povukao, gde je svoj bes usmerio ka treneru Vasiliju Karasevu i njegovom sinu Sergeju, inače prvotimcu Zenita.
"Naučio sam životnu lekciju. Nikada više neću igrati u timu gde otac trenira svog SINA! Nikada više", objavio je Dženings, ali je posle nekog vremena taj post uklonio. 

Izabrane vesti

Mada primarno ne dele istu poziciju, nekadašnji NBA košarkaš nezadovoljan je tretmanom koji Sergej Karasev dobija od svog oca u timu, gde je praktično jedan od nosilaca igre. Primera radi, Dženings je sinoć protiv Partizana odigrao 20 minuta i za to vreme skupio tek osam poena uz vrlo loše procente (4/11 za dva, 0/2 za tri). Karasev je proveo na terenu gotovo 32 minuta, ubacio 21 poen, mada ni njemu procenti nisu bili najbolji (6/12 za dva, 1/5 za tri).

Dženings u Evrokupu ima prosek od blizu 27 minuta, a prosečno beleži oko devet poena. U VTB ligi ubacuje oko deset poena za 26 minuta u igri. Na početku sezone imao je problem s povredom zbog čega je, između ostalog, propustio meč s Partizanom u Beogradu.

Ne zna se da li je ovo najava raskida saradnje, niti da li će Dženings biti sankcionisan zbog svojih izjava.

Foto: Reuters


tagovi

Zenit Sankt PeterburgBrendon Dženings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara