Džikić: Baš me briga šta pričaju, mi ćemo da šutiramo kad možemo; Pešić: Ponosan na ovacije u Morači

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 23:15

Odjeci pobede Budućnosti nad Barselonom u Evroligi - 67:64

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić bio je zadovoljan posle velike pobede svog tima nad Barselonom (67:64) u Evroligi, ali je, kako je rekao, previše umoran da bi bio potpuno svestan šta je njegov tim uradio.

Usput, odgovarao je na pitanja novinara i odgovorio na ono što se tiče šuta za tri poena, odnosno priča da "Budućnost može da dobije samo kada ubacuje trojke".
"Hvala igračima. I navijačima koji su ispunili dvoranu. Mnogo nam znači njihova podrška. Naš tim nije u najboljem momentu što se tiče povreda, na početku je Gordić ušao u problem sa faulovima, ali znali smo kako da preživimo. Da igramo narednih pet mečeva sa njima, verovatno bi nas dobili pet puta, ali ne i večeras", rekao je Džikić, a prenose podgoričke Vijesti.

Izabrane vesti

Budućnost je pokazala da može da dobije meč i bez šuta za tri...
"Baš me briga šta pričaju, mi ćemo da šutiramo kada možemo i kada smo sami, nećemo da nastavljamo igru. Šta da radim, da zabranim Šehoviću da šutira? Imamo igrače koji imaju dobar šut", rekao je trener Budućnosti.

Da li je bilo malo straha u finišu kada se lomila ova neizvesna utakmica?
"Utakmicu su prelomili Popović, Sead Šehović i Koti Klark, kada su bili na terenu, jer je Gordić bio van igre. Čega da se plašim, da izgubim od Barselone? Šta - nismo dobili Barsu dvocifrenom razlikom, pa da prekorim igrače?", rekao je Džikić u svom maniru posle utakmice.

Sa druge strane Svetislav Pešić je posle poraza istakao da je i očekivao ovakav duel.
"Sve se dogodilo kao što smo predvideli. Čvrsta utakmica od početka do kraja. Budućnost odlična - igrači, publika, trener... Zaslužena pobeda domaćina. Možemo da igramo bolje, ali smo dali maksimum. Borili smo se do kraja, igrali dobru odbranu, ali smo promašili neke šuteve koje bi trebalo da pogodimo i obično pogađamo. Siguran sam da će igrači dobiti samopouzdanje i da će pogađati takve šuteve ubuduće", rekao je Pešić.

Čuveni trener je rekao da će svima da bude teško u Podgorici.
"Sada i navijači, a što je najvažnije igrači, znaju da mogu da igraju sa svima i da pobede", rekao je Pešić.

Navijači su Pešića u Morači dočekali ovacijama...
"Ponosan sam na to, publika je bila maksimalno fer. Navijači su pomogli Budućnosti, nama nije smetala takva atmosfera", rekao je legendarni trener.

Posle ovog nekompletnog kola Barselona je na skoru 5-5 i drži sedmu poziciju, dok je Budućnost na 15. mestu sa tri pobede i osam poraza.

Foto: Star Sport


tagovi

Aleksandar DžikićSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara