Džikić: Čim pogađamo ovakve šuteve odmah sam bolji trener

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.11.18. | 21:54

„Mi sebi stvaramo najveći pritisak, jer nismo 'šalabajzeri'. Da smo 'šalabajzeri', ne bi nas tangiralo ništa“, kaže strateg Budućnosti

Podgorica je dočekala i to! Budućnost je konačno probila led i ostvarila prvo slavlje u Evroligi ove sezone.

U Morači je pala Baskonija, uz oboren rekord Evrolige po broju ubačenih trojki (21).
"Baskonija je veliki tim, koji nas je naterao da idemo verovatno do naših granica. Pobedili smo, to je najvažnije. Raširili smo se, šta da radimo. Erl Klark je bio na petici, Nikolić, Barović... Pogodili smo neke šuteve u zadnjoj sekundi, a ja sam odmah bolji trener, kada pogodimo takve šuteve", rekao je Džikić, a prenose Vijesti.

Izabrane vesti

Edvin Džekson se konačno pronašao u ulozi lidera ovog tima.
"Edvin je igrač koji je zver kada ima samopouzdanje. Ono što mi je najviše svidelo jeste to da su saigrači videli da je 'vruć' i davali su mu lopte. To je napredak. Svakom igraču je potrebno samopouzdanje, a mi smo imali neke teške momente i utakmice. Ovo je bila naša najbolja igra u dosadašnjem dielu. Kada ne gubimo lopte, kada imamo malo grešaka, mi možemo da uradimo dobre stvari".

Budućnost je držala konstantan ritam tokom utakmice.
"Mislim da je ekipa mnogo puta zaslužila aplauz zbog borbenosti i energije. To što se neki ne slažu sa tim, to je u redu, svako ima pravo na svoje mišljenje. Mi sebi stvaramo najveći pritisak, jer nismo 'šalabajzeri'. Da smo 'šalabajzeri', ne bi nas tangiralo ništa", zaključio je Džikić.

Foto: Star Sport


tagovi

Aleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara