Efes radi jako, spremaju se velike stvari: Kontaktirani Dilejni i Tompkins!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.06.18. | 17:29

Već je stigao Vasilije Micić

Novo leto, nova prilika za Efes da napravi tim koji će konačno uspeti da opravda uloženi novac i jačinu sastava na papiru.

Uprava najtrofejnijeg turskog kluba s velikim ambicijama ulazi u novu sezonu i neće odustati dok sve kockice ne budu posložene kako treba. Vasilije Micić je već potpisao dvogodišnji ugovor, a sada su na meti dva velika pojačanja - Trej Tompkins i Malkolm Dilejni

Izabrane vesti

Prema informacijama specijalizovanog košarkaškog portala Sportando, razgovori sa Tompkinsom su u poodmakloj fazi i mogli bi da se završe uskoro. Uprkos tome što je Tompkins nedavno izjavio da je spreman da ostane u Madridu i posle sezone koja se nedavno završila, izgleda da je Efesova ponuda toliko dobra da jedan od heroja završnog turnira Evrolige u Beogradu vrlo teško može da je odbije. Kako finansijski, tako i u pogledu njegove pozicije u timu. Navodno, Efes mu nudi mesto u startnoj postavi, što u Realu ne može da dobije u kontinuitetu, ali i veću minutažu. Tompkinsu je pravno istekao ugovor, ali u sporazumu sa Realom postoji ona čuvena "+1" klauzula koja Realu omogućava da automatski produži saradnju na još godinu dana. 

Efes Tompkinsu nudi ugovor na godinu, plus godinu, uz NBA izlaznu klauzulu narednog leta. 

Što se Dilejnija tiče, Eurohoops tvrdi da Efes želi Malkolma Dilejnija po svaku cenu. Tiha patnja navijača Crvene zvezde iz najslavnijeg perioda kluba s Malog Kalemegdana slobodan je igrač pošto mu je istekao ugovor sa Atlantom, a Efesu mu je navodno već ponudio dvogodišnji ugovor vredan čak 3.000.000 dolara! Ipak, Dilejni zasad nema želju da se vrati u Evropu, bar ne dok ne ispita sve opcije u NBA.

Povratak u Evropu praktično mu je na trećem mestu liste prioriteta pošto se posle NBA pominje i odlazak u Kinu, gde bi mogao da dobije značajno više novca nego na Starom kontinentu.

Malkolm Dilejni se pamti kao esencijalni deo rostera Lokomotive iz Krasnodara u sezoni 2015/16, koja je otišla čak i na Fajnal for Evrolige. Deo te ekipe bili su i Met Džening, Entoni Rendolf, Kris Singlton, Rajan Brohof, a na klupi je bio Jorgos Barcokas.

Foto: Action Images, Star Sport


tagovi

Trej TompkinsMalkolm Dilejni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara