EVROKUP - ŽREB: Zvezda u prvom, Partizan u petom šeširu!

Vreme čitanja: 1min | uto. 03.07.18. | 11:14

Žreb će biti održan u četvrtak

Određeni su izgledi šešira uoči žreba za narednu sezonu Evrokupa u četvrtak, a ono što je odmah primetno jeste da je Crvena zvezda u prvom, a Partizan u petom šeširu!

Šampion Srbije našao se u krugu aktuelnog vicešampiona Evrokupa Lokomotive iz Krasnodara, te prošlosezonskih španskih evroligaša Unikahe i Valensije, što znači da Crvena zvezda ne može da se nađe u grupi sa njima. Parni valjak će u grupnoj fazi izbeći Andoru, Frankfurt i Limož. Ono što je najvažnije istaći - beogradski večiti rivali, samim tim i svi preostali klubovi iz Jadranske lige (Cedevita i Mornar) neće moći da budu u istoj grupi jer tako nalažu propozicije takmičenja. Cedevita je u drugom, a Mornar u poslednjem, šestom šeširu, a podela klubova po šeširima utvrđena je na osnovu aktuelnog klupskog sistema rangiranja. On je određen na osnovu ostvarenih rezultata u evropskim takmičenjima u poslednje tri godine. Crvena zvezda je, ne treba podsećati, bila redovni evroligaš u tom vremenskom periodu. 

Izabrane vesti

Žreb će biti održan u Barseloni od 14.15, a istom će prethoditi sastanak svih učesnika takmičenja. Učešće u narednom izdanju Evrokupa uzeće 24 kluba koji će biti podeljeni u četiri grupe sa po šest timova. Sezona počinje u oktobru, a najbolja četiri tima iz svake grupe obezbediće prolaz dalje i biće deo TOP 16 faze. Ista počinje u januaru sledeće godine.

PRVI ŠEŠIR

Lokomotiva Krasnodar
Crvena zvezda
Unikaha
Valensija

DRUGI ŠEŠIR

Galatasaraj 
Uniks Kazanj
Zenit Sankt Peterburg
Cedevita

TREĆI ŠEŠIR

Trento
Torino
Breša
Alba Berlin

ČETVRTI ŠEŠIR

Tofaš Bursa
Ankara
Lijetuvos Ritas
Ulm

PETI ŠEŠIR

Limož
Andora
Frankfurt
Partizan

ŠESTI ŠEŠIR

Mornar Bar
Prokom
Asvel
Monako


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara