Evroligaški oproštaj u Podgorici

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.03.19. | 11:46

Tim iz Morače igra protiv druge turske ekipe u Evroligi u svega dva dana

Pokazala je Budućnost kvalitet u utorak u Istanbulu i poslala opomenu svima da ih niko ne sme olako shvatiti. Mučio se Fener protiv tima iz glavnog grada Crne Gore punih 37 minuta i tek tada je uspeo da slomi otpor borbenih Podgoričana. Imali su igrači aktuelnog šampiona regionalne lige i dvocifrenu prednost u jednom trenutku, ali je onda na videlo izašao neosporan kvalitet ekipe Željka Obradovića.

Sada ih očekuje još jedan protivnik iz turskog šampionata - Anadolu Efes. Nakon juče odigranih utakmica postalo je jasno da će se tim koji sa klupe predvodi Ergin Ataman naći u plej-of fazi, ali njihov zadatak tu nije u potpunosti završen. Tražiće tim iz Istanbula pobede i u preostalim utakmicama kako bi obezbedili što bolju poziciju pred Top 8 fazu i prednost domaćeg terena, jer Barselona i dalje diše za vratom.

Izabrane vesti

Biće to poslednja evroligaška utakmica u Podgorici ove sezone, pošto Budućnost poslednja dva susreta igra na strani. Ono što bi mogao da predstavlja problem za crnogorsku ekipu jeste činjenica da se u ponedeljak igra prvi duel plej-of faze u ABA ligi protiv Cedevite. Taj meč ima dosta veću važnost za Podgoričane od večerašnjeg, pa ne bi bilo čudno ukoliko Jasmin Repeša odluči da odmori neke ključne igrače na utakmici protiv Efesa.

Prvi ovosezonski duel u Turskoj je dobila ekipa Anadolu Efesa i to prilično ubedljivo. Budućnost je tada doživela pravi rezultatski debakl i primila „stotku“, 106:68. Večeras će ipak biti drugačije, a Morača je ove sezone već videla velika iznenađenja i nadaće se novom. Neće biti lako, jer su Podgoričani izgubili poslednjih sedam utakmica u Evroligi, a Efes će želeti da odreaguje nakon poraza od CSKA u poslednjem kolu.

Bez dobre odbrane od početka do kraja susreta ne može se očekivati dobar rezultat. Tako bar kaže Jasmin Repeša, koji kaže da će se njegov tim boriti bez obzira na to što ih vrlo brzo očekuje važan duel protiv Cedevite.
„Nakon odlične utakmice protiv Fenerbahčea u Istanbulu gde smo sjajno igrali sve negde do 37. minuta, sada nas očekuje duel sa drugim timom iz najvećeg turskog grada. Efes će se boriti za četvrto mesto i prednost domaćeg teren. U odličnoj su formi tokom čitave sezone i bili su u nizu od pet uzastopnih pobeda sve do poraza od CSKA u prethodnom kolu. Igraju dopadljivo i atraktivno, umeju da postignu poene i iz reketa i sa distance. Moraćemo da izađemo na teren maksimalno koncentrisani i motivisani ukoliko uopšte želimo da se nadamo nekom pozitivnom rezultatu.“

Ergin Ataman u najavi susreta kaže da ih još uvek boli poraz od Moskovljana u poslednjim sekundama susreta, ali da će morati to da ostave iza sebe i pruže dobru partiju u Podgorici.
„Iako smo umorni i fizički, ali i psihički nakon duela protiv CSKA ovog utorka gde smo pružili sjajan otpor protiv favorita i izgubili u poslednjem napadu, moraćemo sve to da izbrišemo iz glave i nastavimo dalje. Ako budemo odigrali pametno i ukoliko budemo održali dogovor iz svlačionice, sigurno ćemo doći do pobede koja bi nam mnogo značila.“

I Nemanja Gordić priželjkuje još jednu pobedu kojom bi se Podgoričani na pravi način oprostili od domaćih navijača u Evroligi.
„Nakon utakmice sa Fenerbahčeom imamo dosta više samopouzdanja i pokušaćemo to da prenesemo na duel sa Efesom. Mislim da su oni jedan od najboljih timova ofanzivno u Evroligi i sigurno će biti teško doći do pobede. Ovo je važna utakmica za oba tima - oni se bore za četvrto mesto koje garantuje prednost domaćeg parketa, dok je za nas ovo poslednja utakmica u Morači u elitnom takmičenju. Želimo da odigramo najbolje što znamo i da se predstavimo košarkaškoj javnosti u najboljem svetlu, pa ako to bude dovoljno za još jednu pobedu pred našim navijačima, onda je to sjajno.“

Sanli Sertač ne želi ni da razmišlja o porazu večeras u Podgorici.
„Večeras je pred nama veliki izazov u Morači. Jednostavno moramo da pobedimo Budućnost ukoliko želimo da zadržimo četvrto mesto na kraju sezone. Ako budemo odigrali na nivou na kom smo igrali protiv CSKA iz Moskve, onda sam uveren da dolazimo do pobede.“

EVROLIGA - 28. KOLO

Četvrtak

18.00: (1,50) CSKA Moskva (14,5) Fenerbahče (2,85)
20.00: (3,50) Budućnost (16,0) Anadolu Efes (1,35)
20.00: (2,85) Bajern Minhen (14,5) Barselona (1,50)
21.30: (4,40) Gran Kanarija (17,0) Olimpijakos (1,25)

Petak

18.00: (2,30) Himki Moskva (14,5) Makabi Tel Aviv (1,70)
19.00: (1,15) Žalgiris (20,0) Darušafaka (6,00)
20.30: (2,15) Baskonija (14,5) Real Madrid (1,80)
20.45: (1,60) Olimpija Milano (14,5) Panatinaikos (2,55)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Reuters


MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND: Rumuni ne gube u Švedskoj, iskoristite odličnu kvotu na Vels

 

 


tagovi

Budućnost PodgoricaAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara