Screenshot - twitter.com/FBBasketbol
Screenshot - twitter.com/FBBasketbol

Fener napravio rokadu u reketu: Duverioglu i Bartel digli sidro, potpisali Motli i Gejik

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 14:52

Dimitris Itudis počeo sa krojenjem igračkog kadra po svom ukusu

Rastao se Fenerbahče sa Aleksandrom Đorđevićem uprkos činjenici da mu je srpski trener doneo titulu u Turskoj. Na njegovo mesto postavio je Dimitrisa Itudisa, a počeo istanbulski klub i sa rekonstrukcijom igračkog kadra. Ahmet Duverioglu se preselio u Bursu, otišao je i nemački reprezentativac Danilo Bartel, a potpisana su i dva nova igrača.

Reket Fenera ojačali su Džonatan Motli iz Lokomotive Kubanj i Samet Gejik iz Turk Telekoma. Amerikanac je potpisao dvogodišnju saradnju, iskusni turski centar do kraja naredne sezone.

Izabrane vesti

Motli je dominirao Evrokupom dok tim iz Krasnodara nije suspendovan iz takmičenja zbog rata u Ukrajini. Odigrao je svega devet utakmica, ali za to vreme beležio čak 21,1 poen i sedam skokova po nastupu. Sve do eliminacije Lokomotive bio je prvi kandidat za MVP priznanje, a pritom je u VTB ligi imao prosek od 18,4 poena, 6,3 skoka i dve asistencije.

Pre Lokomotive igrao je za Bejlor Berse na koledžu i nekoliko timova u NBA Razvojnoj ligi. Okušao se i u najjačoj ligi sveta, odigrao 11 utakmica za Dalas, 32 za LA Kliperse. Dokazao je da je iznad nivoa Evrokupa, što je Fenerbahče prepoznao i bio najbrži i najkonkretniji u želji da ga preseli u svoje redove.

Teško je očekivati da Gejik dobije veliku ulogu u Evroligi, ali će zato biti uzdanica u reketu istanbulskog tima u domaćem prvenstvu. Ima veliko iskustvo u Superligi iza sebe, poslednje dve sezone proveo je u Turk Telekomu, a pre toga nastupao i za Bešiktaš, Anadolu Efes, Pinar Karšijaku, Darušafaku i Tofaš. Nikada ipak nije zaigrao u elitnom takmičenju.

U sezoni za nama beležio je 6,9 poena i 4,5 skoka po meču u Evrokupu (15 nastupa), a najbolju partiju pružio je protiv Lijetkabelisa (32 poena, šest skokova - indeks 35).

Iako se očekivalo da poput Motlija parafira dvogodišnju saradnju, ovaj 29-godišnji košarkaš se obavezao na vernost Feneru na jednu sezonu.



tagovi

KK FenerbahčeDžonatan MotliDanilo BartelAhmet DuveriogluKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara