Raul Neto (Foto: AFP)
Raul Neto (Foto: AFP)

Fenerbahče predstavio veliko pojačanje: Raul Neto konkurencija Jamu Madaru

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.08.23. | 12:29

Još jedna Brazilac u Evroligi

Kako je i zvanično potvrđeno, Raul Neto je novi košarkaš Fenerbahčea. Potpisao je ugovor na godinu dana, uz opciju produžetka saradnje na još toliko.

Iskusni Brazilac je poslendjih osam godina proveo u NBA ligi, gde je branio boje Jute, Filadelfija, Vašingtona i Klivlenda. Ima iskustva i iz Evrope, pošto je nakon tri godine u Minasu iz rodnog Belo Orizontea, nastupao za Gipuskou i Mursiju u Španiji.

Izabrane vesti

Tako je klub iz Istanbula dobio veliko pojačanje na poziciji organizatora igre, a Neto će se za minute boriti sa Skotijem Vilbekinom i Jamom Madarom, a ostaje da se vidi da li njegov dolazak znači i da Nik Kalates ipak odlazi iz Istanbula.

Neto je peto pojačanje ekipe Dimitrisa Itudisa ovog leta, posle Madara, kao i centara Nejta Sestine, Jorgosa Papajanisa i Sertača Šanlija, a drugi Brazilac koji se ovog leta opredelio za Evroligu posle Jaga dos Santosa koji će braniti boje Crvene zvezde. Obojica su i na spisku Brazila pred Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Iskusni Brazilac je 2013. izabran kao 47. pik na NBA draftu od strane Atlanta Hoksa, ali su iste noći prava na njegove usluge trejdovana u Jutu. Upravo mu je tim iz Solt Lejk Sitija dao šansu dve godine kasnije, a za osam godina u najjačoj ligi sveta ubeležio je 435 nastupa i prosečno beležio 5,7 poena, 2,1 asistenciju i 1,5 skok.




tagovi

Raul NetoKK FenerbahčeKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara