Fešta za Le Man, Monaku nije potaman

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.06.18. | 09:00

Kneževi pred gubitkom titule, iako se bili favoriti

Dve velike fešte u tri dana u gradu u regionu Loare. Le Man je možda navikao na čuvenu trku 24 sata koja se održava u ovom mestu u severozapadnom delu Francuske, ali se retko, baš retko događa da beleži uspeh u nekom od popularnijih sportova. Pristalice košarkaške ekipe iz Le Mana imaju ovih nedelja priliku da se raduju rezultatima svojih miljenika, koji upravo večeras u dvorani Antare imaju šansu da osvoje titulu prvaka Francuske.

Na programu je četvrti meč finalne serije plej-ofa između Le Mana i Monaka, koji je u prilici da izgubi finale iako je bio viđen kao favorit. Vredi napomenuti da su narandžasti slavili na četiri od proteklih šest duela sa Kneževima ove sezone, što će reći da umeju protiv pulena Zvezdana Mitrovića. Crnogorski strateg žalio se na arbitre u mečevima finala, ističući da okršaje za pehar namenjen najboljem timu u zemlji ne sude najkvalitetnije sudije.

Izabrane vesti

1. utakmica: MONAKO - LE MAN 81:77
2. utakmica: MONAKO - LE MAN 77:87
3. utakmica: LE MAN - MONAKO 84:72

Klub, u kome su ponikli Antoan Dio i Nikola Batum, našao se u odličnoj situaciji posle brejka u Monaku u drugoj utakmici finala, pa je na pobedu daleko od pete titule šampiona u istoriji, a prve posle 12 godina čekanja. Uspeh je još veći kada se u obzir uzme činjenica da Le Man prošle sezone nije ni igrao doigravanje.

Monako je, uprkos činjenici da je u trećem meču imao samo osam, naspram čak 17 izgubljenih lopti domaćina, kao i da je posle prvog kvartala imao dvocifrenu prednost, uspeo da izgubi u Le Manu, i sada se nalazi i pred gubitkom prvog finala u prvenstvu. Ove sezone Mitrovićevi izabranici već su izgubili jedno finale, ono u FIBA Ligi šampiona, u kojem ih je na Fajnal foru savladao AEK (94:100). Kneževi nikada nisu bili prvaci, iako su poslednje tri sezone, posle promocije u društvo najboljih ligaški deo završavali na prvom mestu. Pre dve godine u polufinalu ih je izbacio Asvel, a od istog tima su prošle sezone neočekivano ispali već u četvrtfinalu. Čini se da ni u trećem pohodu na šampionsku titulu, a prvom u kojem su stigli do finala, neće biti uspešni.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:45 7025 FR1PF Le Mans - Monaco ki 1 2,30
Ukupna kvota2,30

FRANCUSKA, FINALE PLEJ-OFA

Sreda
20.45: (2,30) Le Man (14,5) Monako (1,70)   /u seriji 2:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

KK Monakosportsko klađenjeKK Le Man

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara