Foto: aba-liga.com/Krka/Drago Perko/kosarka.si
Foto: aba-liga.com/Krka/Drago Perko/kosarka.si

FIBA Liga šampiona: Igokea bez trenera Bajića juri brejk za Top 16

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.01.22. | 12:48

Sastav iz Laktaša u poziciji da ponovi uspeh iz minule takmičarske godine

Posle velikog trijumfa nad belgijskim Ostendeom u prvom meču plej-ina u Laktašima (87:72), košarkaši Igokee večeras imaju priliku da ponove prošlosezonski uspeh plasmanom u Top 16 fazu Fibine Lige šampiona. (20.00) Iako su poprilično 'novi' u ovom takmičenju, Igosi maksimalno koriste priliku, te im ni nedovoljno iskustvo igranja evropskih utakmica ne predstavlja veliku prepreku.

Takav slučaj bio je i u prošloj, premijernoj sezoni u ovom takmičenju, kada su ušli među 16 najboljih ekipa, a kako stvari stoje, na dobrom su putu da uspeh ponove.

Izabrane vesti

Drugo mesto grupne faze, predstavniku BiH je donelo pol poziciju u plej-in fazi i prednost domaćeg parketa. To je urodilo plodom, budući da je na krilima sjajnog Nikole Tanaskovića razbila belgijski Ostende u prvom meču i pokazala mu da će morati da pokaže mnogo više u odnosu na pomenuti duel u Laktašima. Budući da se serija igra na dve dobijene utakmice, eventualni večerašnji trijumf na strani značio bi plasman među 16 najboljih ekipa u Ligi šampiona. Velika stvar.

20.00: (1,60) Ostende (14,5) Igokea (2,55)

Ipak, priprema za utakmicu i nije baš prošla najbolje za predstavnika BiH. Naime, duel je prvobitno bio planiram za minulu sedmicu, ali zbog velikog broja zaraženih korona virusom je prolongiran. Sve to, svakako je mnogo uticalo na trenažni proces, jer zbog izolacije ekipa nije bila kompletna na treninzima.

"Posle više od 10 dana prinudne pauze i prinudnog odmora na programu je druga utakmica. Nalazimo se u situaciji koja je nova za sve nas. Igramo protiv ekipe koja je vrlo organizovana i igra metodično sa jasno izraženim principima. Ono što je evidentno da nismo imali vremena da se pripremimo za utakmicu na način na koji to obično činimo. Iz tog razloga i zbog zahteva ove utakmice, možda je vreme da prozovemo tu našu zonsku odbranu koja nam je u prvom delu sezone donela dosta dobrih rezultata. Bez obzira na sve okolnosti, idemo tamo da se borimo i da odigramo najbolju partiju sa kartama koje su nam podeljene", kazao je u najavi meča pomoćni trener Marko Barać, koji će i večeras sa klupe predvoditi Igose, budući da glavni trener Dragan Bajić i dalje kuburi sa zdravstvenim problemima.

Nikola Tanasković (Foto: fiba.championsleague.basketball)Nikola Tanasković (Foto: fiba.championsleague.basketball)

Košarkaši Ostendea definitivno imaju čime da prete. U belgijskom šampionatu igraju sjajno. Ostvarili su maksimalan učinak, a u poslednjih 15 mečeva u oba takmičenja, poraz su još samo upisali od turskog Tofaša. Takođe, reč je o izuzetno efikasnoj ekipi na svom parketu jer u proseku postiže preko 90 poena, što je svakako značajan statistički podatak za goste, koji akcenat stavljaju na odbranu.

"Druga utakmica nam dolazi posle jednog perioda gde smo bili inficirani virusom Kovid 19, i priprema za samu utakmicu je bila mnogo teža. Naš cilj je da pobedimo u Belgiji i obezbedimo plasman u Top 16. Sigurno je da ćemo stremiti ka tome. Mislim da su momci odlično trenirali ovaj kratak period koji smo radili zajedno i mislim da ćemo biti spremni za utakmicu. Ekipa Ostendea će sigurno igrati drugačije nego u Laktašima. Oni su ekipa koja igra jako dobro na domaćem terenu i mi ćemo morati da odgovorimo na pravi kako bi pobedili i plasirali se u Top 16", istakao je košarkaš Igokee Marko Jošilo.

Ukoliko se ne osvoji 'brejk' i meč pripadne Ostendeu, tu je svakako treći duel, koji bi se igrao u Laktašima.


tagovi

IgokeaFIBA Liga šampionaMarko Jošilo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara