FIBA udarila po svima zbog tuče na Filipinima! Sudije izbačene godinu dana, novac od kazni u humanitarne svrhe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.07.18. | 09:44

Stigle zvanične odluke posle nezapamćenog haosa u meču kvalifikacija za Mundobasket u Kini

Sećate li se brutalne tuče košarkaša Filipina i Australije u Bulakanu, tokom meča odigranog početka meseca? Posle više od dve sedmice većanja, Disciplinska komisija FIBA presavila je tabak i rešila da kazni sve redom!

Svega tri igrača nisu zaradili nikakvu kaznu, iako su bili učesnici haosa na parketu. To su Gejb Norvud iz Filipina, te Nejtan Sobi i Džejson Kadi iz Australije. Ostali su izvukli deblji kraj... Krenimo redom.

Izabrane vesti

Najgore je prošla sudijska trojka Ahmed Al Buluši (Oman), Hatim Alharbi (Saudijska Arabija) i Pol Skajem (Liban) kojima je onemogućeno da obavljaju svoj posao u narednih godinu dana u mečevima pod okriljem FIBA!

Što se domaćina verovatno najluđe utakmice viđene u poslednjoj deceniji tiče, čak desetorica igrača kažnjena su zbog nesportskog ponašanja. Rodžer Pogoj je takođe zaradio suspenziju zbog izazivanja tuče i moraće na hlađenje tokom narednih pet utakmica! Džefet Agilar i Metju Rajt pauziraće po jednu, Terens Romeo, Džejson Kastro Vilijam, Andraj Bleč i Dže Rozario po tri, Karl Kruz i Džio Džalalon po pet, a Kalvin Abueva šest utakmica!

Pomoćnik selektora DŽozef Uičiko neće moći da sedi na klupi tri utakmice. Selektor Vinsent Rejes dobio je meč suspenzije i kaznu od 10.000 švajcarskih franaka. Košarkaški savez Filipina takođe je dobio svoje. Zbog nesportskog ponašanja publike, članova stručnog štaba i igrača, ali i loše organizacije utakmice Filipini će naredne tri utakmice igrati iza zatvorenih vrata, uz još dve utakmice uslovne kazne u naredne tri godine. Takođe, sledi i novčana kazna od 250.000 švajcarskih franaka.

Australija je prošla mnogo bolje i samo su trojica igrača prošli s kaznom. Kris Gaulding neće igrati jedan, Ton Mejker tri, a Danijel Kikert pet mečeva!

Košarkaški savez Australije kažnjen je sa 100.000 švajcarskih franaka zbog nesportskog ponašanja igrača i uništavanja opreme u dvorani.

Novac prikupljen od svih kazni biće iskorišćen u dobrotvorne svrhe i program „Basketball for Good“.

Foto: FIBA basketball


tagovi

tučaFIBAMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara