Embid (©AFP)
Embid (©AFP)

Filadelfija kao Roki Balboa, ustala “iz mrtvih”: Njujork prokockao šest razlike za 26 sekundi

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 04:05

Briljirao Tajriz Maksi, koji je ubacio sedam poena za 11 sekundi za produžetak – 112:106

Manje od pola minuta delilo je Filadelfiju od završetka sezone. Ali, uspela je na volšeban način da ispliva iz ambisa, da u produžetku dobije meč (112:106) i sačuva sebi nadu da može do preokreta i plasmana u polufinale Konferencije. Sada je 3:2 za Njujork, a sledeći meč će se igrati u Gradu bratske ljubavi. Ili gradu Rokija Balboe, svejedno.

Njujork će morati sam sebi da objasni kako je uspeo da izgubi dobijen meč. Vodili su Niksi 96:90, a na semaforu je stajalo još samo 28 sekundi do kraja utakmice. I onda je usledilo totalno posrnuće.

Izabrane vesti

Večeras neverovatni Tajriz Maksi se digao na šut za tri poena i pogodio ga, a pride ga je faulirao Mičel Robinson. Pogodio je as Filadelfije i dodatno bacanje i smanjio razliku na dva poena. Potom je Džoš Hart pogodio jedno od dva bacanja, da bi u novom napadu Siksera Maksi ponovo ubacio trojku, a Njujork nije uspeo za poslednjih osam sekundi da poentira.

Meč je otišao u produžetak, a tamo je Filadelfija bila bolja, što i nije iznenađenje s obzirom na šok koji je Njujork doživeo na kraju regularnog dela, gde je ostao bez već viđene pobede i prolaza u polufinale Konferencije.

Apsolutni junak večeri bio je Tajriz Maksi, koji je odigrao najbolju utakmicu u karijeri. Kada su se ugasile brojke na semaforu, as Filadelfije je imao u statistici 46 poena (17/30 šut iz igre), pet skokova i devet asistencija. Ali, više od svega herojsko delo je onih sedam poena za 11 sekundi koji su Siksersima doneli produžetak.

Iako je bio dosta skroman u prve tri četvrtine, Džoel Embid je bio odličan u poslednjoj, u kojoj je pogađao, skakao, delio asistencije i udarao rampe. U njegovoj statistici ostao je upisan trip-dabl sačinjen od 19 poena (7/19 iz igre), 16 skokova i deset asistencija.

U senci rezultata ostala je sjajna partija Dželena Bransona, koji je postigao 40 poena za Njujork.

NBA LIGA

Utorak

Njujork - Filadelfija 106:112 (97:97), u pobedama 3:2

/Branson 40 - Maksi 36/

Klivlend - Orlando 104:103

/Mičel 28 - Bankero 39/

Milvoki - Indijana 115:92

/Portis 29 - Halibarton 16/



tagovi

NBA ligaDžoel EmbidTajris MaksiFiladelfija SeventisiksersNjujork Niks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara