Kajri Irving (©AFP)
Kajri Irving (©AFP)

Gde je nestao Kajri? Dončić gubi dah, Šej ne staje! Boston na pragu finala Istoka

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 08:21

Kavsi ne mogu bez Donovana Mičela

Boston na korak od finala Istoka, i dalje je sve otvoreno kad je u pitanju sudar Oklahome i Dalasa na zapadu. U najkraćem epilog poslednjih utakmica NBA plej-ofa. Mada je rezultat sudara u Klivlendu mogao da se nasluti čim je postalo jasno da Donovan Mičel neće igrati za Kavse što je Boston umeo da iskoristi i pobedom od 109:102 stigne do prednosti od 3-1 i na prag finala Istočne konferencije.

Kavsi su Seltiksima pružili možda i jači otpor no što se očekivalo bez njihove najveće zvezde. Jer sve je do sada zavisilo od Mičela, koji se i povredio tako što je u drugom poluvremenu treće utakmice igrao 22 minuta uzastopce pre no što mu je stradao list. U tom meču postigao je 33 poena, a bila mu je to šesta uzastopna utakmica u plej-ofu na kojoj je otišao u “plus 25”.

Izabrane vesti

Međutim, kako to objašnjava Džejson Tejtum, sa 33 poena, 11 skokova i pet aistencija najbolji igrač Seltkiksa…

To se očekuje, zar ne? Kada nema najboljeg igrača svi drugi imaju više slobode, više prilika”.

Darijus Garlans je tako dobacio do 30 poena, ali nije vredelo protiv Seltiksa, koji je utakmicu izneo sa svega osmoricom igrača.

U Dalasu, odskočio je Šej Gildžes Aleksnader i sa 34 poena, osam skokova i pet asistencija vodio Oklahomu do pobede od 100:96 i izjednačenje u seriji sa Mavsima 2-2. Većim delom utakmice je vukao sam, ali kada se meč lomio pomogli su i drugi. Čet Holmgren i Lu Dort pre svih, ključnim trojkama, dok je Džejlin Vilijams prodor završio zakucavanjem za 94:91 minut i 29 sekundi pre kraja.

Dalas je poslednju šansu imao 10 sekundi pre kraja, kada je bio na dva poena zaostatka, ali je Luka Dončić ubacio samo jedno bacanje. Mavsi su sve skupa sa penala šutirali 12/23. Oklahoma 23/24. Sasvim dovoljno za pobedu.

Moramo da radimo na bacanjima. Šutirali smo 52 odsto. To je neprihvatljivo”, priznao je Dončić, koji je upisao peti plej-of tripl-dabl sa 18 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Ipak, mučio se, jer ga još muči istegnuće u koleno i otečen članak leve noge. Za trojke je šutirao 2/9, ukupno iz igre 6/20. A još više je bolelo što nigde nem Kajrija Irvinga da mu pomogne. Deveosruki ol-star igrač je ubacio devet poena, sve četiri utakmice sa Oklahomom nije pružio značajniji košgeterski doprinos.

Mislim da je njihov focus na nama. Kada krenemo, skupe se u reketu, bude ih petorica pod obručom. Teško je. Moramo da tražimo otvorene saigrače”.

Luka je i tražio, pronalazio ih, ali nije pomoglo. Mavsi su početkom drugog poluvremena vodili sa 14 razlike, ali pre svega zahvaljujući odbrani. U napadu ništa. I Oklahoma je prvi put u nastavku povela posle trojke Holmgrena za 89:86 tri minuta i 24 sekunde pre kraja. Holmgren  je na kraju imao 18 poena i 10 skokova. Dort je dobacio do 17 poena, ali uz šut za tri 3/10.

Pi-Džej Vašington je bio najefikasniji u Dalasu sa 21 poenom, ali najveći problem ostaje nedostatak Irvingovih poena. Luka i Kajri su u osnovnom delu sezone zajdno ubacivali skoro 60 poena. U ovoj seriji zbirno 37. Irving nije čak ni drugi strelac ekipe, to je Vašington.


tagovi

Klivlend KavalirsDžejson TejtumKajri IrvingŠej Gildžes AleksanderLuka DončićOklahoma Siti TanderBoston SeltiksDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara