Uertas i Regland (FIBA) BCL
Uertas i Regland (FIBA) BCL

Godine mu ne mogu ništa, Uertas doveo Tenerife na korak do trona FIBA Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 19:43

Brazilac našao odgovor na sve napade Reglanda čija odlična partiija nije pomogla Hapoelu da se domogne finala

Košarkaši Tenerifa, prvi osvajači FIBA Lige šampiona pokušaće u nedelju da stignu do drugog trofeja u ovom takmičenju pošto su na krilima Marselinja Uertasa u polufinalu Fajnal fora preleteli Hapoel iz Holona - 78:71.

Brazilac je sve vreme držao visok ritam, dok je Hapoel na početku ostao bez daha. Više od četiri minuta mu je trebalo za prve poene, što je ekipa Hesusa Vidorete iskoristila i napravila startni beg (7:2), a zatim odskočila na 11:2, pa 20:10.

Izabrane vesti

Menko je sa zvukom sirene pogodio trojku za kraj prve deonice (13:20) dajući nadu izraelskom timu da će u nastavku uhvatiti priključak.

Regland je u drugoj denici počeo da probija sve odbrambene linije Tenerifa. Ali, na svaki njegov napad, rival je imao odgovor. Pre svega Uertas koji je odličnom igrom sakrivao datum na krštenici (25. maj 1983.). Kada nije mogao on, pojavljivali su se Fitipaldo, Vilčer i Šermadini na čijim leđima je španski klub izgradio gotovo dvocifrenu prednost posle prvih 20 minuta.

Slično je bilo i u drugom poluvremenu. Nekadašnji igrač Crvene zvezde svojski se trudio da razdrma saigrače. Ali, samo donekle je to uspevao. Uertas je nastavio da pleše na terenu i drži Hapoel na distanci. Gotovo svaki put kad bi Izraelci pripretili, brzo je pronalazio rupe u odbrani, kao što je posle dve vezane trojke Krisa Džonsona (57:59), u 32. minutu uzvratio sa dve uzastopne lopte "na tacni" Šermadiniju za novi beg Tenerifa (63:57).

Hapoel Holon - Tenerife 71:78

(13:20, 20:22, 18:17, 20:19)

Hapoel: Regland 22, 3sk, 5as, Menko 15, Džonson 13, Mekgi 5, Pnini 4, Smit 4, Zek 4, Dalton 2, Kajzer 2.

Tenerife: Uertas 17, 4sk, 9as, Šermadini 14, 7sk, Guera 9, 9sk, Dornekamp 8, Fitipaldo 8, Sastre 8, Vilčer 8, 7sk, Salin 6

Kao da je ponovo bacio rukavicu u lice Reglandu. Amerikanac je pocepao mrežicu šutem iza linije za tri poena, pa otvorio tranziciju Hapoela (64:68), još jednom se probio i položio loptu na tablu, da bi njegovu novu minijaturu Menko završio trojkom za prvo vođstvo Hapoela (69:68) i erupciju oduševljenja njegovih navijača.

Radost je ipak kratko trajala, je su prvo Šermadini, a zatim, ko drugi nego Uertas s poludistance, vratili mirnoću Tenerifima i uneli dodatnu nervozu kod Hapoela. Džonson je energično protestovao posle dosuđenog faula u napadu. Dobio je tehničku grešku, a Brazilac i Vilčer priliku da sa linije slobodnih bacanja opet rezultatski odvoje španski tim.

To je praktično bio i kraj poslednje realne šanse za Izraece koji su i u drugom uzastopnom pokušaju na Fajnal foru ostali bez finala, dok će Ostrvljani u čijem timu je i naš Dejan Todorović (proveo na terenu 90 sekundi) prekosutra imati završnu priliku da se domognu pehara.

FAJNAL FOR LIGE ŠAMPIONA

Danas

Hapoel Holon - Tenerife 71:78

21.00: Ludvigzburg - Manresa

Nedelja

17.00: Meč za treće mesto

20.00: FINALE


tagovi

KK TenerifeHapoel HolonFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara