GOTOVO: Lendejl je Partizanov!

Vreme čitanja: 1min | uto. 31.07.18. | 08:00

Australijski centar potpisao ugovor na dve godine

Košarkaški klub Partizan ima novog centra - Australijanac Džok Lendejl potpisao je ugovor na dve godine sa najtrofejnijim srpskim košarkaškim klubom. Ono što je bilo najavljeno pre nekoliko dana, dobilo je potvrdu u noći između ponedeljka i utorka kada je 211 centimetara visoki Australijanac stavio paraf na ugovor.
"Uradimo to, Partizane", napisao je Lendejl na svom profilu na Instagramu ispod fotografije na kojoj se vidi da potpisuje ugovor. 

On će biti četvrti australijski košarkaš koji će obući crno-beli dres. Pre njega to su uradili Aleks Marić, Nejtan Džavai i Tom Vilson, s tim što se ovaj poslednji nije duže zadržavao.

Izabrane vesti

Reč je o igraču rođenom pre 23 godine, visokom 211 centimetara, koji je igrao za Atlantu u letnoj ligi. On iza sebe ima vrhunsku sezonu na Univerzitetu Sent Meris. Prosečno je beležio 21,14 poena i 10,7 skokova. Uvršten je u drugi najbolji tim Divizije 1 NCAA.

Rekord karijere postavio je protiv Džordžije 26. novembra kada je ubacio 33 poena i imao 12 skokova.

Tokom ovog prelaznog roka Partizan je već doveo Radeta Zagorca, Markusa Pejdža i Alekseja Nikolića, a produžen je ugovor sa Vanjom Marinkovićem.

Crno-belima je, nakon dolaska Lendejla, ostalo još da popuno u reketu mesto krilnog centra i očekuje se da i taj igrač stigne u relativno kratkom vremenskom roku.

Foto: Action images

 


tagovi

Džok Lendejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara