Tavares (©MN Press)
Tavares (©MN Press)

Gran Kanarija namučila Kraljeve, ali na kraju ostala bez daha

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 22:51

Madriđani prošli u polufinale ACB lige

Imala je Gran Kanarija na konopcima ekipu Real Madrida u drugom meču četvrtfinala ACB lige, ali nije izdržala borbu nerava do kraja.

Ispalo je da ko se trojke lati, od trojke i gine, jer sve što je domaćinu polazilo za rukom u treće četvrtine, blokiralo se u poslednjoj i to je bilo dovoljno Madriđanima da dođu do tesne pobede (73:71) i da sa 2:0 u seriji izbore prolaz u polufinale.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme proteklo je u znaku Real Madrida, samo dva puta je Gran Kanarija imala prednost i sve to u prvom delu prve četvrtine. U nastavku su Madriđani postepeno gradili prednost i na pauzu otišli sa dvocifrenom prednošću. Iako posle prvog poluvremena ništa nije ukazivalo da će se u nastavku gledati utakmica na jednu loptu, košarkaši Gran Kanarije su uspeli da se vrate u meč i dobro namuče izabranike Ćus Matea.

Domaćini su tokom treće ćetvrtine ubacili  čak šest od sedam šutnutih trojki. Imali su izabranici Jake Lakoviča šansu da totalno preokrenu meč, ali je nespretan bio Šurna, napravio je faul u napadu i ostavio svoj tim bez prilike da u poslednju deonicu uđe sa nerešenim rezultatom ili vođstvom.

Sve što je služilo Gran Kanariju tokom treće deonice prestalo je u poslednjoj. Domaćini su postigli samo jednu trojku iz sedam pokušaja što ih je i najverovatnije koštalo poraza. Real je četvrtu deonicu otvorio trojkom Marija Hezonje, kojom je pokrenuo svoj tim ka pobedi i plasmanu u polufinale lige Endesa.  Nisu ipak odustajali domaći, imali su dva napada na „minus četiri“ na minut i po do kraja, pa i u samom finišu napad za vođstvo, ali je Sloter promašio trojku.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Edi Tavares sa 13 poena i osam skokova, Džanan Musa je meč završio sa 12 poena i šest skokova, Serhio Ljulj sa 11 poena i dve asistencije, dok je dvocifren bio i Fakundo Kampaco sa deset poena, četiri skoka i pet  asistencija.

U dresu Gran Kanarije najefikasniji je bio Džon Šurna sa 19 poena.

Real Madrid u polufinalu čeka boljeg iz duela Barselona - Tenerife.


tagovi

KK Real MadridKK Gran KanarijaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara