"Demar Derozan"
"Demar Derozan"

Haotično stanje u Grupi C svakog će zbuniti: Amerikanci su jedini sigurni, svi ostali mogu dalje!

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.09.14. | 09:04

Ko će profitirati, a ko ostati kratkih rukava?

Demar Derozan

(OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA IZ ŠPANIJE)

Izabrane vesti

I pored toga što su SAD jedan od šest timova u C grupi, upravo je društvo iz Bilbaa rešilo da zakuva čorbu! Pred poslednje kolo situacija je takva da su Amerikanci sigurno prvi, bez obzira na ishod susreta sa Ukrajinom, a u osmini finala sastaće se sa Korejom, Meksikom ili Angolom. Ali računaćemo da će SAD savladati Ukrajinu. Jer prosto je nemoguće očekivati da debitant na svetskim šampionatima i zemlja pogođena ratom bude bolje od tima legendarnog Majka Kžiževskog.

Ako smo stvari postavili tako da su SAD bile bolje od Ukrajine, onda će rasplet ići ovako - pobednik duela Turske i Dominikanske Republike sigurno će biti drugi na tabeli, dok će poraženi praviti trougao sa Ukrajinom i pobednikom susreta Finska - Novi Zeland, za popunjavanje pozicija od tri do pet. Poraženi iz meča Finska - Novi Zeland biće poslednji na tabeli. Što se trougla tiče, ekipe će imati po jednu pobedu i poraz, pa će koš razlika odlučivati ko i s koje pozicije ide dalje.

Kako bismo vam olakšali, reći ćemo vam da postoje četiri moguća scenarija.

Igrači Turske

Dakle, ako Turska pobedi, a Novi Zeland savlada Finsku, onda će Dominikanska Republika biti treća, sa koš razlikom "+3", Novi Zeland će biti četvrti, uz koš razliku "-1", a Ukrajina ispada. Ali, ako Finska pobedi Novi Zeland, Ukrajina će skočiti na treću poziciju, sa koš razlikom "+5", Finska ide na četvrto mesto ("-1"), a Dominikanska Republika ispada.

Druga polovina se pravi u slučaju da Dominikanska Republika dobije Tursku. Ako bi i Novi Zeland pobedio, onda bi uz čuveni Haka borci sa "+9" bili treći, Turska bi išla na četvrtu poziciju ("-3"), a Ukrajina bi se oprostila od daljeg takmičenja. Međutim, ako Finska dobije, Skandinavci bi zauzeli treće mesto ("+1"), Ukrajina bi išla na četvrto mesto, a Turska bi išla kući.

Situacija je prilično komplikovana u Grupi C, ali uskoro ćemo dobiti i kompletan rasplet. Ko će profitirati na kraju, ko će ostati kratkih rukava, ostaje nam da pogledamo mečeve i saznamo...

GRUPA C - 6. KOLO:

15.00 Finska - Novi Zeland
17.30 Ukrajina - SAD
21.30 Turska - Dominikanska Republika

(FOTO: Fiba.com)

 


tagovi

kalkulacijeMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara