Harden sam podavio Vukove! Jutina “paklena mašina” raznela Oklahomu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.04.18. | 08:55

Nemanja Bjelica ubacio sedam poena u porazu Minesote od Hjustona - 100:119

Džejms Harden je sam podavio Vukove u Minesoti noćas i to u trećoj četvrtini kada je ubacio 22 od ukupno 50 poena za Roketse. Ta deonica, koju su gosti dobili sa čak 30 poena razlike (50:20), omogućila je Raketama da stignu do ubedljivog trijumfa od 119:100 i vođstva od 3:1 u seriji.

Kris Pol je postigao 12 od ukupno 25 koševa u skoro rekordnoj trećoj četvrtini za Hjuston jer samo je jedan tim ubacio više od njih u istoriji u plej-ofu za 12 minuta, a to su bili Lejkersi koji su u martu 1962. Detroit Pistonsima dali 51. Magični Harden je meč okončao sa 36 poena (12/26 šut iz igre), Klint Kapela je uz 14 koševa zabeležio i 17 skokova, a Erik Gordon je s klupe doprineo trijumfu Hjustona sa 18 poena posle ne baš sjajnog starta.

Izabrane vesti

Na drugoj strani, Karl-Entoni Tauns je imao 22 poena i 15 skokova, ali Vukovi nisu mogli ništa jer su u već spomenutoj četvrtini, osim paničnih gubitaka lopti, užasno šutirali, svega 7/21 iz igre. Omela ih je i činjenica da je Tauns prvu četvrtinu više preseddeo na klupi zbog dva rana faula pa nisu uspeli na vreme da steknu adekvatnu prednost što se na kraju ispostavilo kao jedan od presudnih faktora.

 

Nemanja Bjelica proveo je na parketu 16. minuta i zabeležio sedam poena, asistenciju (istina lepu za zakucavanje) i tri skoka. Sledeća, peta utakmica između Hjustona i Minesote igra se u četvrtak ujutru na parketu Roketsa, koji će pred svojom publikom imati priliku da okončaju ovu seriju. 

Donovan Mičel ubacio je 33 poena u još jednom velikom trijumfu Jute nad Oklahomom od 113:96 za vođstvo od 3:1 u seriji. Pratio ga je noćas majstorski Džo Ingls sa 20 koševa dok je Rudi Gober uz 16 poena zabeležio i 10 skokova. Razigrani su bili Džezeri pa se i Riki Rubio "učipio" sa 13 poena i osam asistencija.

Na drugoj strani Pol Džordž sa 32 i Rasel Vestbruk sa 23 (uz 14 skokova) predvodili su Gromovnike, ali nisu mogli da se nose sa inspirisanim Mičelom. Momak ima tek 21 godinu, ali u ovom plej-ofu igra kao veteran. Paklena mašina! Jedna od najvećih senzacija sa prošlogodišnjeg drafta bio je najzaslužniji za treću vezanu pobedu Jute u seriji, mada su i košarkaši iz Oklahome sami doprineli svom slomu očajnim šutem iz igre (samo 39%).

Juta je prelomila meč u drugoj i trećoj četvrtini sjajnom serijom od 20:3 koju je zakucavanjem krunisao Rudi Gober. Čim su Džezeri stigli do prednosti od 67:52 i još više je povećavali čak do +21, bilo je jasno da će zabeležiti novi trijumf. Inače, bila je ovo jako napeta utakmica, oa su oba tima još pre poluvremena zaradila po sve tehničke greške. Na kraju je i Dže Krauder (Juta) izbačen zbog tehničke na pet minuta pre kraja utakmice.

Sledeći peti meč na programu je u četvrtak ujutru u Oklahomi.

NBA REZULTATI

Minesota - Hjuston 100:119 - Roketsi vode 3:1 u seriji
/Tauns 22 - Harden 36/

Juta - Oklahoma 113:96 - Džezeri vode 3:1 u seriji
/Mičel 33 - Džordž 32/

Foto: Action Images


tagovi

Džejms HardenDonovan Mičel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara