Haris Brkić - punoletstvo tuge

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.12.18. | 14:08

Prošlo je 18 godina otkako je nekadašnji kapiten Partizana ubijen na parkingu ispred dvorane Pionir

Na današnji dan, pre tačno 18 godina, ovaj svet je prerano napustio Haris Brkić, nekadašnji kapiten Partizana i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne.

Majka Radmila Brkić, članovi porodice, nekadašnji saigrači i prijatelji čoveka za kojeg se i danas prepričava da je imao najbolji dvokorak, održali su danas 18-godišnji pomen na Centralnom groblju u Beogradu. Pored ostalih, poštu legendarnom Harisu, danas su još jednom odali i Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović i Rajko Toroman.

Izabrane vesti

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka. U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa. U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na Fajnal for u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01. Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan, a kobnog 12. decembra 2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane Pionir napadnut vatrenim oružjem. Tri dana kasnije, podlegao je povredama.

Haris Brkić ni nakon 18 godina nije zaboravljen a uspomenu na njega čuvaju navijači i njegovi nekadašnji klubovi. Harisu u čast, košarkaši Partizana će na predstavljanju timova pred današnju utakmicu protiv FMP-a, izaći u majicama sa njegovim likom.

Foto: KK Partizan


tagovi

Haris Brkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara