Mario Hezonja (© FIBA.com)
Mario Hezonja (© FIBA.com)

Hezonja o sudijama na Evrobasketu: Strašno, hteo bih da idem na njihove sastanke, da vidim o čemu pričaju

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.09.22. | 11:50

"Ne znam kako ja mogu da se spremam dva, tri sata za utakmicu da dođem, da poginem na terenu, a onda se oni ne spreme za utakmicu", žali se reprezentativac Hrvatske

Kada izlistate imena reprezentacije Hrvatske kao što Dario Šarić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Karlo Matković, Krunoslav Simon... imena koja zaslužuju veliki respekt. Neki bi rekli da je to ekipa koja bi bez ikakvih problema mogla da se uključi u borbu za medalju na Evrobasketu. Međutim kao po običaju uvek nešto fali u selekciji Hrvatske za veliki rezultat. Poslednja medalja je osvojena još 1995. godine, a ovaj šampionat Evrope su otvorili porazom od Grčke, ali su popravili utisak ubedljivom pobedom protiv Velike Britanije. Jedan od boljih igrača na toj utakmici bio je Hezonja koji je otvoreno pričao o svim problemima ekipe, ali i činjenici da je uveren da mogu da naprave dobar rezultat.

Razgovarao je sa medijima iz Hrvatske koji izveštavaju u Milanu, a posebno je imao zanimljivo zapažanje o sudijama koje su često na meti kritika.

Izabrane vesti

Ipak, prvo je pričao o samom ekipi.

"U reprezentaciji je jako dobra atmosfera, svi smo tu jedni za druge. Bez obzira na poraz od Grka u utakmici u kojoj smo ostavili jako dobar utisak, to nam je bio zalog za utakmicu u kojoj smo u drugom poluvremenu odigrali baš izvrsno i zadovoljan sam načinom na koji je ekipa delovala kao celina", započeo je Hezonja pa odgovorio na pitanje o Džejlenu Smitu, novi član ekipe. Amerikanac koji je u poslednji čas dobio pasoš Hrvatske:

"Koliko god mi mislimo da to nije kako treba, mislim da je odlična odluka dovođenje Smita. Znam ga još iz Nemačke i sada igra i Evroligu, radi se o ozbiljnom igraču. Pomaže nam. Ali tu su i ostali, Dariju je teško da igra nakon tako teške povrede i godine dana kasnije, a juče je odigrao odličnu utakmicu, Bojan igra odlično stalno, a za Krunu ne trebam ni govoriti. Svi za jednog, jedan za sve."

Pogodi najduži tiket i osvoji teren

Trenutni lider ima 14 parova. Da li možeš bolje?

Hezonja nije bio zadovoljan sudijskim kriterijumom, a na kraju prvog poluvremena protiv Velike Britanije bio je u dugoj raspravi s jednim od sudija.

"Strašno nešto, ja bih hteo da idem na te njihove sastanke koje su imali tokom leta. Ne znam smem li o tome da govorim me ne kazne, iako me nije strah toga. Ali kaže mi na poluvremenu sudija: 'Oprosti, nisam bio u dobroj poziciji'", rekao je Hezonja pa dodao:

"Ne znam kako ja mogu da se spremam dva, tri sata za utakmicu da dođem, da poginem na terenu, a onda se oni ne spreme za utakmicu. Moraju i oni raditi skauting. Izvinjavao mi se sudija na kraju, ali ne treba ulaziti u polemike oko toga. Upadnemo u nervozu i oduzima nam od naše igre, pa ispadaju lopte. Hteo bih da vidim kakav im je mentalitet, kako razgovaraju jer mi kriterijum nije jasan. Ali sada nemamo vremena za priču o tome i o ljudima koji nisu bitni za našu priču ovde."


tagovi

Mario HezonjaKošarkaška reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara