Hjuston može da oseti veliko finale, ali Pol brine Roketse

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.05.18. | 08:27

Povredio je zadnju ložu pred kraj utakmice, pod znakom pitanja je za naredni meč

Vodi Boston protiv Klivlenda s 3:2, ali vodi sada i Hjuston protiv Golden Stejta istim rezultatom u finalnoj seriji Zapadne konferencije! Rokitsi su uspeli da dobiju peti meč u seriji s 98:94 (23:17, 22:28, 26:27, 27:22) i da se tako domognu šanse da mogu da osete veliko finale!

Golden Stejt je imao napad pri rezultatu 96:94, dakle imao je napad za pobedu na šest sekundi do kraja, ali su se Voriorsi užasno spetljali, Grin je izgubio loptu i sve je otišlo dođavola po tim Stiva Kera.

Izabrane vesti

Velika briga za Hjuston će i pored ove pobede biti status Krisa Pola koji je doživeo povredu zadnje lože desne noge pri kraju utakmice. On će tek imati preglede, a za sada je neizvestan za naredni meč s tim što je sam tvrdio da će biti spreman.

Najefikasniji u pobedi Hjustona bio je Erik Gordon s 24 data poena. Kris Pol je imao 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, Džejms Harden je dao 19 poena, tri skoka i četiri asistencije. Klint Kapela je imao 12 poena i 14 skokova.

Bio je to prilično konfuzan meč koji je u poslednjih par minuta ušao sa izjednačenim rezultatom, ali i uz dosta zanimljivih sudijskih odluka. Viđeno je dosta slobodnih bacanja, imao ih je i Ariza, dao jedno i to je dalo šansu Ratnicima da preokrenu u poslednjem napadu.

Kod Voriorsa je najbolji bio član idealne petorke Kevin Durant sa 29 poena i četiri skoka, Klej Tompson je dodao 23, a Stef Kari 22, sedam skokova i šest asistencija. Drejmond Grin je ubacio 12 poena i imao čak 15 skokova.

Golden Stejt je bio favorit pred početak serije, ali sada je u situaciji da mora da dobije narednu utakmicu ukoliko želi da ostane "živ" u ovoj sezoni.

Sledeći, šesti meč ovog finala Zapadne konferencije se igra u noći između subote i nedelje.

Biće to pravi užitak za sve ljubitelje košarke.

NBA - REZULTATI

Hjuston - Golden Stejt Voriors 98:94
/Gordon 24 - Durant 29/


tagovi

Kris Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara