Hjuston poveo, pa se raspao - Golden Stejt izborio sedmi meč!

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 08:29

Rokitsi vodili i 16 razlike, ali...

Gledaćemo majstoricu u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Isto kao i na Istoku. Vrhunac sezone je tu! A da se ode u sedmi meč Zapada potrudili su se Golden Stejt Voriorsi ubedljivom pobedom od 115:86. Sada je rezultat u seriji najzanimljiviji mogući - 3:3.

Ovaj rezultat posledica je neverovatnog drugog poluvremena Golden Stejta. Dovoljno je samo reći da je Hjuston u prvom poluvremenu imao prednost i od 16 poena (na početku druge četvrtine bilo je 25:41), vodio je Hjuston i 36:48, ali onda je krenulo da puca. 

Izabrane vesti

Hjuston je čak na poluvremenu imao prednost od 10 razlike, a onda je u drugom poluvremenu krenula mašinerija. Bam-bam, i Golden Stejt je već stigao do prednosti u trećoj četvrtini, a u poslednjoj je uništio Rokitse. Bilo je 31:9 u poslednjoj četvrtini.

Brutalno. Zaslužili su Voriorsi tu majstoricu.


Moramo da istaknemo da je na ovom meču Hjuston igrao bez Krisa Pola koji je povredio zadnju ložu na prošloj utakmici pa je donekle ovakav razvoj situacije i bio očekivan. To se osetilo u igri Rokitsa koji nisu uspeli da nadoknade njegov zaostatak. 

Džejms Harden jeste povukao sa 32 data poena, sedam skokova i devet asistencija, ali nije mogao sam da dobio Ratnike. Erik Gordon je dodao 19, Trevor Ariza 14, a Džerald Grin 11. Svi ostali su bili jednocifreni. Mršavo je to...

Golden Stejt je opet imao više raspoloženih igrača, a do pobede ga je nosio najviše Klej Tompson sa 35 poena, šest skokova, dve asistencije i četiri ukradene lopte.

Pored njega odlični su bili Stef Kari sa 29 poena, pet skokova i šest asistencija, te Kevin Durant sa 23 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Poslednji, sedmi meč, na programu je 29. maja, a domaćin će biti Hjuston. Ne bude li se Kris Pol oporavio za taj meč Rokitsi će biti u velikom problemu. U tom slučaju će Harden morati da odigra utakmicu života, ali i ostali će morati da se priključe.

Kao što smo videli - ne može sam protiv Voriorsa. Golden Stejt ima mnogo jaču rotaciju.

NBA - REZULTATI

Golden Stejt Voriors - Hjuston 115:86
/Tompson 35 - Harden 32/


tagovi

Stef KariDžejms HardenKris Pol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara