Hoće li biti uzbudljivo kao 2015. godine?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.19. | 13:17

Iz tabora crveno-belih ne kriju da su tada bili pod velikim pritiskom s obzirom da su iza sebe imali prvu sezonu u novom formatu Evrolige i želeli su ponovo da se nađu u elitnom takmičenju, u čemu su kasnije i uspeli

Crvena zvezda i Partizan su se do sada u plej-ofu ABA lige sastajali samo u sezoni 2014/2015. kada je u vrlo uzbudljivom polufinalu na kraju slavio aktuelni srpski šampion rezultatom 3:1 u seriji i kasnije na isti način slavio protiv Cedevite u finalu.

Crveno-beli ne kriju da su tada bili pod velikim pritiskom s obzirom da su iza sebe imali prvu sezonu u novom formatu Evrolige i želeli su ponovo da se nađu u elitnom takmičenju, u čemu su kasnije i uspeli.
"
Pobedili smo prvu utakmicu, a izgubili drugu. Tada su navijači potpuno neočekivano došli na naš trening i to je bilo veoma emotivno. Znali smo veoma dobro da moramo da pobedimo ako želimo da igramo Evroligu, a onda su došli navijači i osetili smo veliku bliskost sa njima i dali su nam dodatnu energiju koja nam je kasnije mnogo pomogla da dođemo i do trofeja", kaže Majk Cirbes.

Izabrane vesti

Važan učesnik tog polufinala bio je i kapiten Branko Lazić.
"
Složio bih se da je to bila veoma bitna utakmica za Crvenu zvezdu. Nedavno smo vratili klub na evroligašku mapu i bilo je veoma bitno da zadržimo taj status. Sudbina se poigrala da o tome odlučujemo baš protiv Partizana. Pritisak je bio veliki, ali iz moje perspektive ključno je bilo naše jedinstvo, ali naravno i kvalitet koji smo imali. Zato i sada govorim da je jako važno da svi funkcionišemo kao jedan i da će nam se to vratiti na najbolji način. Bili smo spremni na sve što nas je očekivalo, a sada kada smo u sličnoj situaciji, koristimo to iskustvo i spremamo se da ponovo budemo oni pravi u najvažnijim utakmicama", poručuje Lazić.

Polufinalna serija između Crvene zvezde i Partizana kreće u subotu 23. marta od 19 časova. Prednost domaćeg terena imaju crveno-beli.

Foto: Star Sport


tagovi

Majk CirbesBranko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara