Hoće li konačno pasti Radonjićev Bajern?

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.02.19. | 11:22

Ako postoji pravo vreme i pravo mesto da Bavarci dožive prvi poraz u Bundesligi, onda je to EVE Arena i Oldenburg, tradicionalno neugodan domaćin za lidera

Najslađe za kraj. Upravo tako možemo opisati duel kojim će se spustiti zavesa na 21. kolo košarkaške Bundeslige. Oldenburg igra sjajno ove sezone, pa za mnoge nenadano, ulazi u završnicu prvenstva sa druge pozicije na tabeli.

Bajern je nepobediv u nemačkom prvenstvu ove sezone, ali ako je vreme i mesto da konačno izabranici Dejana Radonjića pokleknu - to je onda večeras na parketu EVE Arene u okolini Bremena. Tim koji sa klupe sjajno predvodi bosanski trener Mladen Drijenčić odlično je iskoristio činjenicu da brojni nemački timovi vode borbe na dva fronta, pa se ušunjao na drugo mesto. Sigurno se neće time zadovoljiti, a do kraja će težiti tu i da ostane, pa samim tim i obezbedi nominalno lakšeg rivala u plej-of seriji. Pobeda nad Bajernom bi samo potvrdila njihove velike ambicije ove sezone.

Izabrane vesti

Velike zasluge za sjajne igre koje pruža Oldenburg idu Vilu Kamingsu, koji je trenutno drugi najbolji strelac Bundeslige sa 19,2 poena po utakmici. Moraće Bavarci da obrate pažnju i na skok, pošto se u redovima domaćih u ovom segmentu ističe Rašid Mahalbašić sa 8,7 uhvaćenih lopti po meču.

Tim iz Bavarske neće biti lak zalogaj - pored nemačkog prvenstva, ove sezone sjajno igra u Evroligi gde trenutno zauzima sedmo mesto i nada se plasmanu u TOP 8. Dejan Radonjić je preporodio nemačkog velikana, koji je bez ikakve sumnje veliki favorit da odbrani titulu u najboljoj nemačkoj košarkaškoj ligi.

Nemanja Dangubić i Vladimir Lučić su pokretačka snaga Radonjićevog tima, a u poslednje vreme sjajne partije pruža i Derik Vilijams. Milan Mačvan je i dalje van stroja, Stefan Jović odnedavno, pa neće biti na raspolaganju crnogorskom treneru. Jović se povredio na prvenstvenom duelu sa Jenom i moraće da pauzira bar tri nedelje, dok Mačvan još uvek „vuče“ povredu kolena koju je obnovio prošle godine. Listu povređenih kod Bavaraca proširuje Devin Buker, koji nije izašao na teren još od decembra.

Dueli ova dva tima gotovo po tradiciji obiluju poenima, pa ništa drugačije ne bi trebalo očekivati ni večeras. U prošlosezonskom duelu, Oldenburg je uništio odbranu Bajerna ubacivši „stotku“, a uz to treba dodati informaciju da su u poslednja dva meča na svom terenu ove sezone zabeležili po 103 poena. Sve ovo ukazuje na to da je pred Bajernom težak posao...

Večeras se igraju još dva duela u nemačkom šampionatu - Vehta će dočekati Bon, dok će u odloženom duelu drugog kola Vircburg dočekati Ulm.

Verovatno se niko nije nadao da bi Vehta, prošlogodišnji drugoligaš, ove sezone mogla da bude jedan od kandidata za plasman u sam vrh. Međutim, ekipa za koju igra prava mala kolonija Amerikanaca (svi iz prve postave) u poslednjih 15 utakmica ima svega dva poraza. Favoriti su i večeras protiv Bona koji juri poslednji voz za plej-of, ali će do kraja sezone morati da ozbiljno popravi formu ukoliko tu želi da se nađe.

Vircburg i Ulm će odigrati drugi duel u svega tri dana, pošto će se sastati u odloženom duelu drugog kola. Oba tima se trenutno nalaze na mestu koja bi ih na kraju sezone odvela u plej-of, a pobeda u direktnom okršaju će ih svakako još više približiti zacrtanom cilju.

Domaći su favoriti, pošto su u daleko boljoj formi nego Ulm koji je vezao dva uzastopna poraza u šampionatu. Tradicija, ipak, govori suprotno, pošto je Ulm izlazio kao pobednik na poslednjih sedam gostovanja protiv Vircburga.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:30 8377 NEM 1 Oldenburg - Bayern up više (166.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

NEMAČKA 1 - 21. KOLO

Utorak
Alba - Braunšvajg 82:74
Ulm - Jena 90:97
Vircburg - Getingen 88:71

Sreda
Bremerhaven - Gizen 92:101
Miteldojčer - Ludvigsburg 77:76
Krajlshajm - Bajrojt 97:90
Brose Bamberg - Frankfurt 74:73 

Četvrtak
18.30: (2,70) Oldenburg (14,5) Bajern (1,55)

Odloženi mečevi 2. kola
20.30: (1,70) Vircburg (14,5) Ulm (2,30)
20.30: (1,35) Vehta (16,0) Bon (3,50)

Foto: Shutterstock


tagovi

KK Bajern MinhenDejan Radonjićsportsko klađenjeKošarkaška BundesligaKK Oldenburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara