""
""

Hrvati igraju ozbiljnu košarku: Haubica Bogdanović ubila domaćina

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.08.16. | 21:01

Tim Aleksandra Petrovića trijumfom protiv Brazila došao na korak od plasmana u četvrtfinale – 80:76

Hrvati igraju ozbiljnu košarku! Baš ozbiljnu! Pobedili su Španiju, na gurku izgubili od Argentine, a večeras su rastužili Rio De Žaneiro. Pred četom Aleksandra Petrovića pao je Brazil (80:76 ), sasvim dovoljno da Kockasti vide sebe u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Definitivno, Hrvati u Bojanu Bogdanoviću imaju istinskog lidera. Košarkaš Bruklin Netsa je odbijao svaki napad motivisanih Brazilaca i dalekometnom paljbom pogađao srca domaće publike. NBA as je postigao 33 poena.

Izabrane vesti

Jeste Bogdanović bio nerešiva engima za Brazilce, ali Kockasti su pokazali vrlo respektabilnu timsku igru. Kada je Bogdanović stao, nastavio je Šarić. Kada i njega nije išlo jako dobre ofanzivne i defanzivne role imali su Bilan, Babić i Planić.

Brazilci su vrlo brzo ušli u glib rezultatskog deficita. Hrvatska je na poluvremenu imala deset poena viška, što je dodatno unervozilo i onako nervozne izabranike Rubena Manjana. Pokušavali su na partizanski o-ruk sistem da dođu do egala. Trojkama su se vraćali u život, ali sve što su uspeli bilo je da spuste razliku na minus  tri. Šut je varljiva kategorija, a šut je Brazilce izdao kad je bilo najvažnije.

Najefikasniji u redovima Brazila bio je Barbosa sa 16 poena. Jedinu pravu pomoć imao je od Marsela Uertasa koji je ubacio 10 koševa.

Centralna ličnost meča bio je pomenuti Bojan Bogdanović koji je ubacio 33 poena. Šarić je dodao 15 uz sedam skokova.

Hrvati posle tri kola imaju skor od dve pobede i jednog poraza.

(Foto Action Images)


tagovi

Rio 2016HrvatskaEvropaBojan BogdanovićAleksandar Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara