Hrvatska ne ide na Mundobasket!

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 19:29

Jedna od najjačih evropskih selekcija izgubila ključni meč od Poljske

Hrvatska ne ide na Mundobasket! Sve dileme su otklonjene u grupi naših komšija, sada je i teorija što im je držala glave iznad vode - nestala. Poljska je Varaždinu slavila sa 77:69, a pobeda je bila potrebna Hrvatima i to sa šest ili više razlike. Bogdanović, Šarić, Hezonja i društvo predstojeće leto provešće uz TV ekrane, daleko od glavne košarkaške smotre. 

FIBA prozori počeli su da uzimaju danak...

Izabrane vesti

Hrvati su poslednja dva kola dočekali u jako teškoj poziciji. Peto mesto u grupi i samo 14 bodova, a plasman u Kinu garantuju samo prva tri mesta. Što je najgore za komšije ništa i nije bilo u njihovim rukama, jer čak i da su slavili sa tih potrebnih šest i više razlike, da bi prošli, u poslednjoj rundi Poljska bi morala da izgubi kod kuće od slabašne Holandije. Hlandije koju su kao gosti tukli 27 razlike.

Dovoljno o tome koliko je takav rasplet uopšte bio realan...

Odlično su Hrvati otvorili utakmicu, imali pednost od 9:0 i 16:3, pred kraj prvog poluvremena deset poena viška (35:25), ali u finišu su počeli da promašaju previše zicera i Poljaci su se vratili - 36:32. 

Utakmica je potom bila u egalu. Nisu gosti blistali, međutim uspevali da su ostanu u igri zahvaljujući čudesnim promašajima domaćih košarkaša. Osim Filipa Krušlina malo ko je bio šuterski raspoložen kod Kockastih. I onda potpuni "daun" kada se odlučivalo. Hrvati su u poslednju deonicu ušli sa minus dva i nikako nisu uspevali da okrenu rezultat u svoju korist. 

A ruke su sve više drhtale. Zabeležena je i jedna neverovatna scena. U jednom napadu Miro Bilan je uspeo da pet puta promaši?! Pa kad tako igrate i promašujete onda zaista nemate nikakvih šansi. 

Poljaci su na kraju čak rutinski stigli do novog trijumfa (77:69), overivši tako vizu za Mundobasket. 

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Mateuš Ponitka sa 20 koševa, Amerikanac Sloter ubacio je 15, Sokolovski 12, Vačinski 10... Na drugoj strani pomenuti Krušlin brojao je do 21, a Bilan i Perić do 10. 

GRUPA J

Petak
Hrvatska - Poljska 69:77
/Krušlin 21 - Ponitka 20/

Holandija - Litvanija 69:78
/Klof 17 - Seibutis 20/

Italija - Mađarska 75:41
/Dela Vale 15 - Vojvoda 15/


tagovi

HrvatskaDražen AnzulovićMundobasket 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara