""
""

Humanitarni tiket u podne: Nataša Kovačević tipuje za UNICEF-ovu akciju Sport za sve

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.12.17. | 12:00

Životno - sportska junakinja našeg doba, odigrala je dvojku na PAO!

S punim pravom današnju gošću “Humanitarnog tiketa u podne”, Natašu Kovačević možemo nazvati košarkaško – životnom heroinom našeg doba! Nataša je već pobednik u “Decembru, mesecu humanosti”, jer MOZZART se stara da svaki ulog od 30.000 dinara na plemenitim tiketima, zaključno sa 31. decembrom ponese prefiks dobitnog! Čestitamo svim našim kladiocima – decembarcima na hrabrosti, i konstatujemo da je glumac Milenko Pavlov juče postao 99. poznato lice koje je svoje plemenite namere putem “Humanitarnog tiketa u podne”, uputilo na željenu adresu. S tom cifrom došli smo do ukupne donirane sume od 5.731.760 dinara donacije u našoj velikoj akciji.   

Izabrane vesti

Pređimo na priču o Nataši Kovačević, koja je košarkašku karijeru započela u Partizanu, potom igrala za Voždovac, a punu afirmaciju doživela je u Crvenoj zvezdi. Naravno, prošla je kroz sve reprezentativne selekcije. Upisala je pet nastupa na kontinentalnim šampionatima i jedan na svetskom prvenstvu. Okitila se i sa jednom medaljom. Potom je prvi ino-angažman ostvarila u mađarskom Đeru.

Septembra 2013. godine  upravo sa ekipom Đera Nataša Kovačević doživljava tešku saobraćajnu nezgodu. U nesreći su nastradali trener i menadžer ekipe, dok je Nataši zbog posledica udesa amputirana leva noga ispod kolena.

Naša plemenita gošća se nije predala, naprotiv, pokazala je svu svoju mentalnu i fizičku snagu. Uz pomoć porodice i dobronamernih ljudi, između ostalih Zufera Avdije, Nataša je dobila adekvatnu protezu i posle samo dva meseca ponovo je šutirala na koš.

Za Natašu je počeo novi život… Usledili su novi treninzi sa Zvezdom, pa je uz odobrenje FIBA asocijacije i KSS-a, naša junakinja ponovo stala u crveno-beli stroj. Pošto je okončala igračku karijeru postala je i predsednica Crvene zvezde. Svoju veličinu pokazala je osnivanjem humanitarne fondacije “Nataša Kovačević” koja pomaže mladim sportistima.

Naša gošća potiče iz sportske porodice, majka je bivša prvakinja Evrope, košarkašica,  Natalija Bacanović, a otac Vukašin Kovačević, bivši rukometaš.

Pre nego što Nataša sastavi svoj dobrotvorni listić evo par rečenica o MOZZART-ovom društveno odgovornom radu.

 Pored “Humanitarnog tiketa u podne”, kompanija MOZZART je podržala, učestvovala i sama organizovala niz društveno odgovornih akcija. Prisetimo se samo nekih. Učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” kada smo donirali veliki broj inkubatora. Minule godine donirali smo i aparate kojima se ispituje sluh kod naših najmlađih sugrađana. Pomoć pružamo vaterpolistima, paraolimpijcima, rukometašima, košarkašima, karatistima, džudistima…Posebno se ističe akcija “100 terena za jednu igru” u kojoj smo dosad obnovili i svečano otvorili 56. košarkaških igrališta. 

ODIGRAJ NATAŠIN TIKET

Prva utakmica po izboru naše plemenite gošće je veliki derbi Evrolige, FENERBAHČE – REAL MADRID. Fener ima bolji plasman i skor od Reala. Prvak Evrope ima tri pobede iz poslednjih pet utakmica, ali i poraze od Makabija i Žalgirisa. Madriđani su konačno ušli u formu nanizavši pet uzastopnih pobeda. Istorija ide u prilog Reala, 6:11, ali su puleni Žoca Obradovića, najtrofejnijeg trenera Evrope, dobili četiri od pet poslednjih međuobnih okršaja.

Ukupan uzbir poena će biti manji od ponuđene margine, 159,5”, kaže za Mozzart Sport Nataša Kovačević.

Nataša se opredelila za utakmice Evrolige, pa je odigrala i na duel ŽALGIRIS – OLIMPIJAKOS. Grci su na poziciji broj dva, a domaći igraju na visokom nivou, pet trijumfa iz pet poslednjih mečeva. Bolji međusobni skor ima tim iz Pireja, 3:11 koji je dobio i tri poslednja okršaja.

“UP više od ponuđene margine, 149,5”, kaže naša današnja gošća.

Ponos Izraela dočekuje španskog predstavnika. Zna se, reč je o utakmici MAKABI – UNIKAHA. Ekipa iz Tel Aviva dobila je Fener, Unikaha Barselonu i Milano. Istorija je ujednačena, 6:6, uz poslednja dva trijumfa Unikahe.

“UP više od ponuđene margine, 158,5”, ponovo se Nataša latila broja pena na meču.

I za kraj po Natašinom izboru jedna dvojka na duelu VALENSIJA – PANATINAIKOS. Španci su u Donjem domu, Zeleni na poziciji broj tri. Žalgiis i Real su slavili nakon utakmica sa Valensijom. Panatinaikos ima skor pet od pet.

“Nadam se da će doći dvojka”, konstatovala je Nataša Kovačević.

Važna informacija za sve u Republici Srpskoj!

Ukoliko prođe humanitarni tiket naše gošće Nataše Kovačević dobitak će biti doniran i za Dom za stara i bolesna lica SAN, Prijedor, u Republici Srpskoj. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:45 7391 EVRL Fenerbahce - Real Madrid up manje (159.5) 1,90
Čet 19:00 7392 EVRL Zalgiris - Olympiakos up više (149.5) 1,90
Čet 20:05 7393 EVRL Maccabi T.A. - Unicaja up više (159.5) 1,90
Čet 21:00 7390 EVRL Valencia - Panathinaikos ki 2 1,80

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

bet analizahumanitarni tiketNataša Kovačevićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara