Humanitarni tiket u podne: Nikola Jokić tipuje za školu za mlade sa specijalnim potrebama “Vuk Karadžić” iz Sombora

Vreme čitanja: 6min | ned. 17.02.19. | 10:51

Košarkaš Denvera i učesnik Ol star vikenda naš gost ove nedelje

Srbija na Ol star vikendu u Šarlotu ima dvojicu predstavnika. Prvi je na parket izašao Bogdan Bogdanović u duelu “Zvezda u usponu”, a Nikola Jokić je prvo učestvovao u takmičenju u košarkaškim veštinama, dok će u noći između nedelje i ponedeljka biti jedan od aktera glavne utakmice.

Popularni Džoker braniće boje tima Janisa Adetokumba  jer su tako izglasali NBA treneri zbog odličnih partija i 28. tripl–dabl ove sezone, čime je stigao legendarnog Majkl Džordana na večnoj listi.

Izabrane vesti

Dovoljno razloga da Nikola Jokić bude gost Humanitarnog tiketa u podne i da dobitnim listićem obraduje rodni Sombor.

Na početku dobrotvornog klađenja predstavljamo utakmicu AJAKS – BREDA. Domaći tim u poslednje vreme ne pruža zadovoljavajuće partije u šampionatu, što se odražava i na rezultate. Pravi primer je i meč protiv Heraklesa u kome su “Kopljanici” ostali kratkih rukava. Ako se pak osvrnemo na njihov nastup u Ligi šampiona i prikazanu igru iz tog duela sa prvakom Evrope, Breda ne bi trebalo da bude prevelik zalogaj za holandskog velikana. Što se tiče gostujuće ekipe, forma igrača je u padu. U prethodne četiri runde prvenstva Breda je uspela da zabeleži samo jedan bod. Istorija međusobnih susreta dva rivala pokazuje da je pobednička tradicija naklonjena Ajaksu, uz često golgetersko raspoloženje.

Srpska NBA zvezda nada se efikasnom susretu i kaže:

 ,,Očekujem dominaciju domaćih i veliki broj pogodaka, odigraću na golove, recimo 4+“, samouveren je Jokić.

Sledeći par je BRISTOL SITI – VULVERHEMPTON. Domaći na poslednjih petnaest utakmica nisu doživeli poraz, a poslednjih devet su pobedili. Često je na utakmicama Bristol Sitija bilo od dva do tri gola. Vukovi su doživeli poraz od Građana, bilo je 3:0, pa su ušli u niz od sedam mečeva bez poraza. Padali su Lester, Vest Hem, Everton…Vukovi imaju bolji međusobni skor, 3:4:13, uz najubedljiviju pobedu od 6:1. I rang takmičenja je na strani gostujućeg sastava, ali ovakve utakmice uvek donose iznenađenje.
“Da ispoštujem Vukove, dvojka”.

U Leverkuzenu BAJER - FORTUNA. Istorija je na strani domaćih, 5:3:2 koji su slavili sa 4:0. Bodovna razlika između rivala iznosi osam poena. Bajer je na poslednjih pet utakmica jednom poražen i to u kup takmičenju. Šalke i Lajpcig su dobijali Fortunu koja se vratila pobedom protiv Štutgarta.
“Jedinica je najrealnija”.

Naš plemeniti kladilac je odabrao da na poslednje dve utakmice humanitarnog tiketa odigra po tri plus. Na Apeninima NAPOLI - TORINO. Bolji međusobni skor I najubedljiviji trijumf ima Napoli, 12: 10:5, uz 5:0. Torino ima 18 bodova manje od rivala, ali je bliži vrhu nego dnu tabele. U poslednje tri utakmice domaći imaju trijum, remi i pobedu. Za goste važi isto, dve minimalne pobede i nerešen ishod bez golova. Na poslednjih pet okršaja bilo je uvek preko četiri gola.
Tri plus”.

I da završimo utakmicom iz Lisabona, SPORTING – BRAGA. Poslednji okršaj završen je trijumfom Sportinga, ali posle produžetka. Braga je pored pomenutog poraza, na poslednjih pet utakmica ostvarila četiri pobede. Benfika je dva puta u poslednje vreme savladala Sporting koji je bio na štitu i protiv Viljareala. Braga je često pobeđivala sa 1:0, ali su utakmice i obilovale golovima.
“Tri i više pogodaka na meču”, konstatovao je Jokić koji je rođeni  Somborac, ali je prvi put u mlađim kategorijama igrao u dresu Vojvodine.

Posle uspešne juniorske karijere u Novom Sadu , ubrzo se odazvao pozivu Mega Vizure gde je u sezoni 2012/13. započeo profesionalnu karijeru. U Mega Vizuri je ređao uspehe. U početku kao junior, ali je mnogo više minuta proveo igrajući u timu seniora. U sezoni 2014/15. godine proglašen je za  najkorisnijeg igrača Jadranske lige. U Superligi Srbije je nastavio sa sjajnim rezultatima. Bio je najbolji strelac i skakač ligaškog dela takmičenja, da bi na kraju sezone potvrdio da će napustiti klub. Potpisao je ugovor sa Denverom i brzo postigao svoju najbolju poentersku partiju sezone u meču sa Torontom. U NBA karijeri zabeležio je svoj prvi tripl–dabl 3. februara 2017. godine postigavši 20 poena, 13 skokova i 11 astitencija protiv Milvokija. Samo sedam dana kasnije postigao je rekordnih 40 pogodaka na utakmici protiv Njujorka, tako da je postao drugi Srbin koji je ostvario takav uspeh. Pre njega to je pošlo za rukom samo Predragu Peđi Stojakoviću.  U dresu reprezentacije je zaigrao sa 19 godina na Svetskom prvenstvu u Češkoj, kada je Srbija osvojila srebro, a u seniorskom dresu reprezentacije je debitovao na kvalifikacionom turniru za OI u Riju. Srpska reprezentacija je osvojila turnir i plasirala se na Olimpijske igre, a Jokić je briljirao na svim utakmicama. Porazom od SAD, košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto u Riju.

Svojevremeno je bio i gost rubrike “Pet na pet” kad nam je kazao da nije trenirao drugi sport osim košarke mada voli sve sportove sa loptom. Da mu je prvi košarkaški dres, na letovanju, kupio otac. Bio je to dres legendarnog Dijamantidisa, igrača Panatinaikosa. Tada je imao 12 godina. Cela familija navijala je za Crvenu zvezdu,  mada Nikola nije toliko strastven ni prema jednom klubu. Biće u sportu sve dok uživa u njemu. Trudi se da uživa i u svim životnim situacijama.

Malo o našem društveno odgovornom poslovanju…

Kompanija je do sad, u okviru humanitarnog tiketa, donirala ravno 10.925.120, 00 dinara.

Naš poslednji 153. dobitnik u Humanitarnom listiću, sa zagarantovanim iznosom od 10.000, 00 dinara, bio je radijski voditelj Dejan Avramović – Robert.

MOZZART–ov  843. poznati plemeniti kladilac, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Da podsetimo na plemenite kladioce koji su u Humanitarnom tiketu u podne ostvarili dobitke od 100.000, 00 i više dinara su: Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković i Ivica Šurjak. Dakle, 31 član kluba 100.000.

U javnosti veliki eho izaziva MOZZART–ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a, Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu. Očekujemo lepo vreme za nastavak akcije.

Naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra,

Važna informacija za Republiku Srpsku!

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Nikole Jokića  dobitak će biti doniran i za Međunarodni forum solidarnosti. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 14:00 2055 ENFAK Bristol City - Wolverhampton ki 2 2,00
Ned 12:15 1615 HOL 1 Ajax - NAC Breda ug 4+ 1,40
Ned 20:30 1035 ITA 1 Napoli - Torino ug 3+ 1,75
Ned 18:00 3023 NEM 1 Leverkusen - Fortuna Dusseldorf ki 1 1,50
Ned 21:00 4130 POR 1 Sporting - Braga ug 3+ 1,75
Ukupna kvota12,86

PIŠU: Đurđe MEČANIN/Miloš Milić  
djurdje.mecanin@mozzartbet.com

 

 

 

 

 

 

 

 


tagovi

Nikola Jokićhumanitarni tikettiket u podnebet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara