Humanitarni tiket u podne: Slobodan Šarenac tipuje za SOS Dečje selo u Nišu

Vreme čitanja: 5min | pet. 16.11.18. | 11:11

Poznati sportski komentator i voditelj “Šarenice” odigrao četiri dvojke u Evroligi!

Današnji petak, u sportskom i kladilačkom smislu, obojiće utakmice UEFA Lige nacija, ali i mečevi Evrolige, ali da nije sve u fudbalu, pokazuje i naš današnji gost.

Preostala su nam još četiri elitna i jako interesantna košarkaška duela. Zbog toga smo u pomoć pozvali kolegu, sportskog komentatora, televizijskog voditelja, Slobodana Šarenca. Jasno vam je i zbog čega. Šareni će u MOZZART – ovom plemenitom listiću okušati sreću upravo sa evroligaškim utakmicama, a potencijalni dobitak usmeriće ka SOS Dečjem selu u Nišu.

Izabrane vesti

Karijeru sportskog novinara Šarenac je započeo još daleke 1990. godine. Mlađe generacije se sigurno ne sećaju Trećeg kanala, 3K i njegovih čuvenih prenosa NBA utakmica. Kao sportski komentator nacionalnog servisa izveštavao je sa 10 kontinentalnih, pet svetskih šampionata i sa tri Olimijske igre. Davao je dodatnu energiju svojim komentarima i najčešće nam je unosio radost u naše domove.

Odlično se snašao i kao voditelj emisije kolažnog tipa “Šarenica” koju mnogi prate subotom i nedeljom na RTS – u, a uspešno je pisao i za magazin Mozzart Sport. Oženjen je sa jednom od naših najboljih košarkašica svih vremena Anđelijom Arbutinom sa kojom ima ćerke Ninu i Lanu.

U plemenitom listiću plajvaz smo prepustili Slobodanu Šarencu…

Evroliga, idemo po satnici, prvi na parket izlaze igrači EFESA i PANATINAIKOSA. Rivali imaju skor od po 4:2. U turskom derbiju Efes je doživeo poraz od Fenera, ali je potom dva puta dobio. Zeleni imaju poraz od Žalgirisa pa pet pobeda. Međusobni skor je 7:14, naravno na strani Atinjana koji su samo sa popularnim Žocom pet puta osvalali Evroligu.

“Dvojka je prelazna, a videćemo da li će biti i prolazna za humanitarni tiket. Pokušavam sa dvojkom”.

U Litvaniji ŽALGIRIS dočekuje BARSELONU. Istorija je na strani Katalonaca, 5:17. Tim iz Kaunasa ima pobedu manje od Barse. Real je slavio u Litvaniji, ali je Žalgiris potom uknjižio tri pobede. Barseloni su ceh platili Himki i Mursija. Šareni više veruje u tim našeg trenera Svetislava Pešića.

“Ponovo tražim, možda iznenađenje, pobeđuje Barsa, dvojka”.

U Minhenu BAJERN očekuje CSKA. Moskovljani imaju bolji međusobni skor, 0:4. Četa Dejana Radonjića je nanizala tri pobede. Niz CSKA traje znatno duže, čak petnaest pobeda. Dva kluba sa do sad maksimalnim učinkom su Real i CSKA. Verujemo da ni sad Šarenac neće menjati taktiku, a I zašto bi?

“Dvojka”.

GRAN KANARIJA – MAKABI je poslednji par na plemenitom tiketu. Klub sa Kanarskih ostrva dobio je pojačanje u Nikoli Radičeviću. Da li će upravo domaći ili gosti stići do tek druge pobede. Rivalima ne cvetaju ruže u Evropi, a Gran Kanariji ni kod kuće. Šest poraza u nizu. Ponos Izraela maker je dobio poslednji ligaški meč.

“Gde su tri dvojke tu je i četvrta, igram na Makabi”. 

 Ekipa plemenitog listića dobro će upamtiti 886. izdanje Humanitarnog tiketa u podne i maestralnog gosta, slavnog Ronaldinja. A vas podsećamo…

Humanitarni tiket u podne, koji priređuje kompanija MOZZART, trenutno ima 141. plemenitog kladioca sa dobitnim dobrotvornim listićima. Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600, 00 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

I da Vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000, 00 i više dinara. To su: Andrea Trinkijeri,  Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović neurohirurg, Duško Nikolić i Ivica Šurjak.  Dakle, 25 članova kluba 100.000. Do sad imamo 141 poznatu ličnosti sa dobitnim plemenitim tiketima koji su usmerili, a kompanija MOZZART je donirala tačno 10.075.120, 00 dinara.

Donacije su otišle na preko 70 adresa u Srbiji, a ne smeju se zaboraviti donacije ka Republici Srpskoj.

Veliki eho u javnosti izaziva MOZZART - ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 72 košarkaška igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog košarkaša Gorana Grbovića. U Kruševcu, vrpcu je presekao upravo popularni Grbo. Pre toga legendarni košarkaš  i aktuelni predsednik KSS – a , Predraga Saša Danilović je bio centralna figura otvaranja 70. košarkaškog terena koji je obnovila kompanija MOZZART i to na Novom Beogradu, u bloku 23.  Pre toga je obnovljen i renoviran teren koji je poneo ime takođe velike legende Žarka Paspalja. Žarko je i presekao vrpcu na Zvezdari na 68. obnovljenom košarkaškom igralištu.

Renovirani i svečano otvoreni su tereni i u Banja Luci, to jest, “MOZZART Arena”. Promoteri su bili Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić. Nedavno smo stigli i do Ljubovije. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je presekao vrpcu na 65. obnovljenom košarkaškom  igralištu u “produkciji kompanije MOZZART. Idemo ka stotom obnovljenom i svečano otvorenom igralištu!

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. Mozzart – u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

Ponosni smo i na akciju “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša. Mozzart – ovom opremom ponovili su se KMF Borac iz Čačka, FK Ovčar iz Markovice, Bip, Futog, Električar, Pančevo, Vlasina…

Pomažemo humanitarne fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

 

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS - a, članovi sponzorskog pula ABA lige.

Mozzart je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. I čačanska Gimnazija je dobila pet televizora. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra.

Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Veliko je bio Ronaldinjo! Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije!

Važna informacija upravo za Republiku Srpsku

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca Slobodana Šarenca  dobitak će biti doniran i za Dom za decu i omladinu “Rada Vranješević”, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

slobodan šarenachumanitarni tiketbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara