Humanitarni tiket u podne: Stefan Peno tipuje za Zvončicu

Vreme čitanja: 6min | uto. 16.10.18. | 12:00

Košarkaški reprezentativac s verom u Zvezdu, tipuje na Evrokup, razmišlja o Evroligi, a kladilačku kartu baca i na Trikolore u Ligi nacija

Uporni smo, zato trajemo kao najhumanija, plemenitim pobudama vođena kladilačka rubrika na ovim prostorima. S time se ponosimo, što u činjeničnom rezimeu naše višegodišnje kompanijske akcije zbraja 8.808.560 MOZZART dinara prosleđenih na preko 60 adresa u Srbiji i Republici Srpskoj. Ali da ne dužimo, jer današnji kladionički koktel, 859. po redu, priprema košarkaški as, reprezentativac Srbije Stefan Peno, koji takođe nosi klupski dres berlinske Albe.

Pitali smo Stefana, za koga tipuje, odnosno kome će uz pomoć MOZZARTOVE redovne kompanijske uplate od 10.000 dinara pokušati da daruje radost.
“Tipujem za Udruženje roditelja dece bolele od malignih bolesti, vama svakako poznatu Zvončicu”, rekao je košarkaš i pristupio izvršenju zadatka.

Izabrane vesti

Idemo, Stefane da vidimo hoće li tvoja ruka tačno zaokružiti sve čega se u listi lati. Linija MOZZART kladilačkih slobodnih bacanja je tvoja…

Krećemo razume se od utakmice Evrokupa, CRVENA ZVEZDA – ANDORA. Crvena zvezda je ove sezone nezaustavljiva. Tim Milana Tomića je, otkako se sastao, vezao 13 uzastopnih pobeda računajući pripremne i zvanične utakmice. U okviru trećeg kola Grupe A, Evrokupa protivnik u Pioniru mu je ekipa Andore za koju igra Dilan Enis, igrač koji sada ima i srpski pasoš, ali i iskustvo, budući da je prošle sezone nosio dres Crvene zvezde. Tu je i Oliver Stević koji je nosio crveno-bele boje u sezoni 2009/2010. Zvezda je nominalno favorit, ali treba zanemariti ni Andoru koja u ACB lgi igra pod stalnim teretom s velikim ekipama.

“Četrnaestu pobedu Zvezde smatram svojom prvom izglednom prilkom da poentiram u Evrokupu”, reko je naš današnji gost.

Sledi meč Evrolige, GRAN KANARIJA – BARSELONA. Oba španska tima su poražena u prvom kolu Evrolige. Gran Kanarija je sa 97:72 poražena od Fenera, dok je Barseloni sa 75:95 doakao moskovski CSKA.  Ovoga puta, jače karte će sasvim sigurno biti u Barsinim rukama. Naime, poslednjih dana septembra Barselona je već tukla Gran Kanariju u ACB ligi sa 98:78. Razlika u kavalitetu naspram toga je evidentna, što će svakako teško nadomestiti trenutna podela domaćinstava. Ukratko, Gran Kanarija je dokazala nemoć i u ligaškim vodama, budući da je u prva četiri kola samo jednom slavila.

Čista dvojka, pa da nastavimo dalje po evropsom parketu“, rekao je košarkaš čiji se otac takođe bavio kraljicom igara, pa verujemo da je zaslužan za Stefanovo rano stupanje na parket. Naime, naš današnji gost počeo da trenira u Beokošu sa svega šest godina.

Sledi utakmica BAJERN – PANATINAIKOS. Efes je u Evroligi bio koban po Bajern u prvom kolu Evrolige. Opemena, ili činjenična nemoć, tek Nemci su poraženi s visokih 71:90. To relaksira Panatinaikos koji je u prvom kolu bio bolji od Makabija s 89:94. Kada je reč o međusobnom skoru, vredi znati da se ove ekipe nisu jako dugo sastajale, i to pune četiri godine. Poslednji put je slavio Panatinakos koji je i ovoga puta makar umereni favorit.

“Ponovo dvojka”

Pređimo na fudbal, odnosno na utakmicu UKRAJINA – ČEŠKA, pravo u grotlo Lige nacija. Selekcija koju predvodi Andrej Ševčenko ima perfektan start u ovom takmičenju. Savladali su Češku na gostovanju sa 2:1 i Slovačku na svom terenu minimalnim rezultatom. U prijateljskom susretu sa Italijom prošle nedelje u Đenovi izvukli su remi (1:1). Česi su s druge strane poraženi od Ukrajine kod kuće i od Rusije na gostovanju. Ipak, samopouzdanje su donekle povratili trijumfom nad Slovacima prošlog vikenda (2:1). Dva međusobna duela pre pomenutog završena su remijem (2011), i pobedom Češke (2012).

“Menjam taktiku, u fudbalskim vodama napadam jedinicu”.

Sledi klasik, FRANCUSKA – NEMAČKA. Trikolori se nisu proslavili u periodu nakon osvajanja Mundijala. Remi bez golova sa Nemcima, pobeda nad Holandijom, i takođe nerešen rezultat sa Islandom u prijateljskom odmeravanju. Eventualna pobeda ovde dovela bi ih u odličnu situaciju pred susret sa Holandijom sledećeg meseca. Nemci su doživeli još jedan poraz ovog puta od Holanđana (3:0), a od kada su ispali sa SP u Rusiji dobili su jedino selekciju Perua. Posebno su igrali loše na gostovanjima gde su izgubili od Austrije i Holandije uz remi sa Engleskom. Poslednji put Nemci su savladali Francuze 2014, izgubili su naredne dve utakmice uz dva nerešena ishoda.

“Ponovo MOZZART kec, za prelazak na poslednji par”!

Na meču smo MURSIJA – VENSPILS, u okviru Grupe A košarkaške Lige šampiona. Mursija je na prvom meču savladala Le Man sa 74:62. Venspils je u prvom kolu poražen od Anvila sa 78:99, što Letoncima svakako ne ostavlja mnogo nade da će ovoga puta proći bolje.  Jednostavno, Mursija je član ACB španskog društva, pa će razlika u kvalitetu ovoga puta verovatno biti veliki problem za gostujuće košarkaše.

“Jasno, još jedna jedinica za završno slobodno bacanje”.

Rekli smo već da je Stefan Peno košarkom počeo da se bavi u najranijem dobu, i to sa samo šest godina starosti.  Već 2011. godine obukao je dres OKK Beograda, da ga iste godine zamenio za boje juniorskog tima Barselone. Na početku seniorske karijere igrao je u drugoj ekipi Barselone, a povremeno je dobijao šansu i u prvom timu. U prvom timu Barse se ustalio u sezoni 2016/17. kada je debitovao i u Evroligi. U avgustu 2017. prelazi u Albu iz Berlina.

Peno je igrao za sve mlađe selekcije Srbije. Sa reprezentacijom do 16 godina starosti osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu 2012. godine, a naredne godine je sa istom selekcijom osvojio srebrnu medalju, kada je i proglašen za najkorisnijeg igrača prvenstva. Sa reprezentacijom do 17 godina osvojio je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine, a iste godine je sa reprezentacijom do 18 godina osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu. Ipozantnu karijeru po logičnom sledu, nastavio je u seniorskoj reprezentaciji Srbije u kojoj je debitovao u kvalifikacijama za SP 2019. godine protiv Austrije.

Na kraju kladilačkog ćaskanja, Stefan Peno je morao da čuje i u kakvo se moćno igračko kolo uhvatio. Obavestili smo ga da je naša rubrika do sada zaokružila 24 tiketa s dobitnim sumama većim od 100.000 dinara. Popričali smo naravno i o našem karavanu akcije “100 terena za jednu igru”, koji se trenutno nalazi na 68. stanici putovanja po gradovima Srbije i Republike Srpske. Poslednji u nizu terena poneo je ime jugoslovenske košarkaške legende Žarka Paspalja. Obnovljeni sportski kompleks „Šljunkara“ na Zvezdari svečano je, presecajući vrpcu, otvorio sam košarkaš, a promociji je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je istakao da kompanija MOZZART i Grad Beograd imaju isti cilj, a to je bolji i zdraviji grad za našu omladinu.

I tako, reč po reč dođosmo i do kraja, koji zapravo i ne postoji budući da MOZZART u okviru svojih plemenitih misija pomaže udruženja, pojedince, i sve one kojima je pomoć neophodna. Zato se osvrnite oko sebe, i videćete neki trag tih poduhvata. Naravno i očekujte nas u vašem kraju, jer mi se trudimo da uvek budemo na na pravom mestu, i u pravo vreme. Tako je to jednostavno s MOZZART akcijama!

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Ukoliko Stefan Peno uspešno položi svih šest kaladilačkih ispita, odnosno prođe današnji humanitarni tiket, dobitak će biti doniran i za Dom za starija lica “Miran život” iz Gradiške. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 19:00 7443 EVRK Crvena Zvezda - River Andorra ki 1 1,20
Uto 20:30 7431 EVRL Bayern - Panathinaikos ki 2 1,50
Uto 21:00 7432 EVRL Gran Canaria - Barcelona ki 2 1,50
Uto 20:30 7585 Murcia - Ventspils ki 1 1,10
Uto 20:45 6027 LNA France - Germany ki 1 1,80
Uto 20:45 6001 LNB Ukraine - Czech R. ki 1 1,70
Ukupna kvota9,09

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analizaStefan Peno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara