Screenshot - twitter.com/BCIgokea
Screenshot - twitter.com/BCIgokea

Igokea ima novog plejmejkera: Stefan Mudi pojačao ekipu Vladimira Jovanovića

Vreme čitanja: 1min | sub. 03.06.23. | 12:17

Klub iz Laktaša krenuo u renoviranje igračkog kadra

Obelodanjeno je nedavno da će Vladimir Jovanović predvoditi Igokeu sa trenerske klupe i naredne sezone, kao i da klub uveliko radi na sklapanju igračkog kadra. Ozvaničeno je i prvo pojačanje, pošto je ugovor sa klubom potpisao američki plejmejker, Stefan Mudi.

Ovaj 29-godišnji košarkaš dolazi u Laktaša iz francuskog Roana, a u Evropi je još nastupao za Trabzonspor, Cmoki iz Minska, mađarski Debrecin i grčke klubova Retimno i Larisu.

Izabrane vesti

Pre toga je promenio tri koledža, pošto je nastupao za Florida Atlantik, Kilgor i Ole Mis.

Imao je vrlo zapažena izdanja u Grčkoj. U februaru 2018. godine je postigao 44 poena za Retimno protiv Koroivosa i postao prvi košarkaš koji je postigao više od 42 poena u tamošnjem šampionatu posle 12 godina. U elitnom rangu je nastupajući za Larisu na 28 utakmica u proseku beležio 15,5 poena.

U sezoni na izmaku je 178 centimetara visoki organizator igre u LNB Pro A ligi beležio 10,8 poena i 7,2 asistencije i bio jedan od najzaslužnijih za 15 ostvarenih pobeda koje su Roanu donele respektabilno 11. mesto na tabeli.

Kako je trener Jovanović nedavno istakao, ugovor sa klubom produžio je Haris Delalić, a očekuje se da to uskoro uradi i bivši reprezentativac Srbije, Dragan Milosavljević.



tagovi

Igokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara