Igokea ispada iz ABA lige? Katastrofa u Sloveniji...

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.02.19. | 20:10

Olimpija u direktnom duelu prišla korak bliže opstanku

Ključa i u borbi za opstanak u ABA ligi. A Igokea je definitivno najneprijatnije iznenađenje sezone. Tim iz Laktaša je danas u duelu sa direktnim rivalom za opstanak doživeo težak poraz i sada strepi za goli život.

Olimpija je u Ljubljani rasturila Igokeu 92:69, osvetila se za poraz iz prvog dela sezone, nadoknadila koš-razliku iz tog meča i sada ima isti učinak kao Igokea na pretposlednjem mestu. Što znači i prednost u bodovnom poravnanju. Podsetimo, poslednja je Krka, ali tim iz Novog Mesta ima samo pobedu manje od Olimpije i Igokee tako da je sve otvoreno u borbi da se izbegne to poslednje mesto i ispadanje u ABA 2 ligu.

Izabrane vesti

Igokea je na početku sezone imala neke druge ciljeve, dovela zvučna pojačanja, ali su rezultati bili loši. Došlo je do smene trenera krajem prošle godine, na klupu je seo Dragan Nikolić, a rezultati su postali još gori. Igokea je u katastrofalnoj seriji i ima samo jednu pobedu na poslednjih šest mečeva.

Ipak, ovaj poslednji najviše boli jer je došao od direktnog konkurenta i dolio je ulje na vatru u krizi tima iz Laktaša. Samo u prvih pet minuta je Igokea parirala domaćinu i bila u igri. A onda su izabranici srpskog stručnjaka Saše Nikitovića počeli da sipaju sa svih strana. Već na kraju četvrtine je bilo 14 razlike za Zmajčeke, pre poluvremena su stigli i do 20 poena prednosti, u trećem kvartalu su čak imali i „plus 33“, da bi u finišu malo spustili gas i dopustili Igokei da se provuče sa „samo“ 23 razlike.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Šamanić sa 18 poena, a još četvorica njegovih saigrača su imala dvocifren košgeterski učinak. Kod Igokee je Danilo Anđušić sa 21 poenom bio jedina svetla tačka, a svi ostali su debelo podbacili.

Do kraja su još tri kola. Fenjeraš Krka dočekuje Cedevitu i Olimpiju, a gostuje Ciboni. Olimpija pored tog gostovanja u Novom Mestu ide u Železnik i dočekuje Cedevitu, dok Igokea igra kući protiv Mornara i Zadra, a gostuje Partizanu. Olimpija ima najteži raspored, Igokea najlakši, ali sve je moguće do kraja...

ABA LIGA - 19. kolo

Petak

Mega Bemaks - Krka 80:72
/Ašćerić 24 - Đapa 17/

Subota

Mornar - Crvena zvezda 57:90
/Mićović 15 - Beron 14/

Zadar - Cibona 95:91
/Litl 20 - Markota 21/

Nedelja
Cedevita - FMP 87:85 
/Pulen 21 - Pot 23/

Partizan - Budućnost 76:67 
/Lendejl 23 - Džekson 19/

Ponedeljak
Olimpija - Igokea 92:69
/Šamanić 18 - Anđušić 21/

(FOTO: ABA liga)


tagovi

Dragan Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara