""
""

Ivković: Menadžeri užasno loše utiču na moje igrače!

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.13. | 20:52

"Oni im usade raznorazne priče u glavu, pa onda posle dođe do ovoga", rekao je razočarani selektor

Iako su Dudini Orlovi uspeli da ostvare pobedu protiv Belgije (76:69) u prvom kolu druge faze Evrobasketa u Sloveniji, dan odmora će svakako dobro doći našim mladim košarkašima. Naši mladi košarkaši odigrali su jednu zaista tešku utakmicu sa Lavovima, mučnu za gledanje, ali na kraju su uspeli da ostvare trijumf vredan četvrtfinala.

Međutim, selektor Dušan Ivković imao je velikih razloga za brigu i nezadovoljstvo...
“Utakmica je bila izuzetno teška od samog starta. Belgija je od samog starta postavila zonu koja nas je nije iznenadila, ali se njima isplatila. Zonu su igrali dosta dugo jer im je klupa kraća. Međutim, nema prostora i vremena za kritike, ovo je ipak važna pobeda za nas. Naš tim jeste mlad, ali to nije nikakav izgovor. Moramo da igramo sa mnogo više koncentracije i u napadu i u odbrani. U defanzivi smo igrali dosta loše, dok seriju ishitreniih šuteva više ne smemo sebi da dozvolimo. Takvu nedisciplinu u igri moramo da sprečimo što pre. Rastemo, učimo, a ja kao trener moram igrače da učim kako da pobeđuju“, rekao je Ivković, a pišu Večernje novosti.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak je za mnoge loše stvari koje se dešavaju okrivio menadžere igrača.
“Uticaj menadžera na naše mlade igrače je ogroman. Menadžeri im usade raznorazne priče u glavu,pa igrači među sobom pričaju priče tipa: 'Ko si ti kad nisi šutnuo bar devet, deset puta. Ispadaš smešan', i onda dođe do ovoga. Da nemaju kontrolu na terenu, nego šutnu kad god im padne na pamet. Protiv Belgije su to činili mahom bez ikakvog rezona. Kapiten će već popričati sa njima na ovu temu“, poručio je Ivković.

Orlovi naredni meč igraju protiv Ukrajine u petak, a susret je na programu od 17.45. Podsetimo, Ukrajinci su u prvoj utakmici drugog kruga više nego ubedljivo poraženi od Letonije (85:51).

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Dušan IvkovićEurobasket 2013eurobasket2013košarkaška reprezentacija SrbijemenadžeriSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara