Iz FMP-a u ACB ligu: Matic Rebec u San Sebastijanu

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.02.19. | 13:31

Slovenac će u narednih nekolio dana stići u San Sebastijan i u najskorijem periodu se staviti na raspolaganje treneru Serhiju Valdeomiljosu

Slovenački plejmejker Matic Rebec prešao je u špansku Gipuskou iz San Sebastijana. Rebec u redove poslednjeplasiranog tima ACB lige stiže iz FMP-a, u čiji je dres nosio od septembra prošle godine.

Prema pisanju španskih medija, Rebec će u narednih nekolio dana stići u San Sebastijan i u najskorijem periodu se staviti na raspolaganje treneru Serhiju Valdeomiljosu.

Izabrane vesti

Rebec (24), koji je bio član selekcije Slovenije koja je 2017. godine osvojila zlatnu medalju na EP u Turskoj, ove sezone je imao prilično zapažen učinak u ABA ligi. U dresu ekipe iz Železnika prosečno je beležio 11,8 poena i imao 5,8 asistencija po meču.

Slovenac je tokom karijere nosio dres Domžala, Rogaške, Kreke, Jeniseja i Promorske. Sada će biti u prilici da se dokaže i u jednom od najkvalitetnijih šampionata na Starom kontinentu.

Gipuskoa nakon 20 odigranih kola ima skor od četiri pobede i 16 poraza, ali i još uvek dovoljno šansi da izađe iz opasne zone i izbegne ispadanje u drugu ligu.

Foto: MN press


tagovi

Matic RebecFMP Železnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara