"Marić"
"Marić"

Iz Irana u Španiju: Aleks Marić prešao u Gran Kanariju

Vreme čitanja: 1min | sre. 29.04.15. | 13:36

Australijski centar do kraja sezone igraće u Endesa ligi

MarićAleks Marić igraće za Gran Kanariju do kraja sezone. Reprezentativac Australije napustio je iranski Petrohimi i dogovorio saradnju sa finalistom Evrokupa. Ovo će mi biti četvrti  klub u sezoni, jer je pre avanture na Bliskom istoku nosio dresove Makabija iz Tel Aviva i Galatasaraja.

Marić stiže u Endesa ligu pošto je dva meseca igra za Petrohimi, gde je beležio 9,6 poena po utakmici i 6,9 skokova.

Izabrane vesti

Gran Kanarija se nalazi na osmom mestu, koje vodi u plej-of Endesa lige, sa 15 bodova koliko ima i Saragosa, za koju igraju srpski internacionalci, Raško Katić Stevan Jelovac.

Novi Marićev klub ima šansu, doduše samo teotetsku, da se plasira u Evroligu, ali za to mu je potrebno da u revanšu finala Evrokupa nadomesti 25 poena razlike koliko je poražen od Himkija na svom parketu.

Australijanac je bio druga opcija Gran Kanarije. Španski tim je želeo da dovede Džosefa Džonsa iz Hapoel Jerusalima, ali do transfera nije došlo. Ljubitelji košarke u Srbiji imali su priliku da gledaju Džonsa ove godine protiv Partizana u Evrokupu.

Marić je profesinalnu karijeru započeo upravo u Španiji, u ekipi Granade u sezoni 2008/2009. Sledeće godine prešao je u Partizan sa kojim je stigao na Fajnal for Evrolige, a potom je igrao i za Panatinaikos, Lokomotivu Kubanj, Makabi Tel Aviv i Galatasaraj.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Gran KanarijaAleks Marić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara