Iznenađenje u istanbulskom derbiju - Galata tukla Fener!

Vreme čitanja: 1min | ned. 23.12.18. | 15:20

Malo ko je ovo mogao da očekuje - 84:74

Mnogo puta smo se uverili da u derbijima, pogotovo onim vatrenim, objektivni kvalitet i logika nemaju veliku ulogu. Tako smo videli danas kako Galatasaraj protiv Fenerbahčea vodi tokom cele utakmice. Galata koja je ispala iz grupne faze, protiv vodećeg tima Evrolige. I kada se očekivalo da tim Željka Obradovića preokrene, domaćin je uspeo da izdrži i da slavi s 84:74.

Ovo je prvi poraz Fenerbahčea u ovoj sezoni u turskom šampionatu.

Izabrane vesti

Najvažnija je bila poslednja deonica kada je Fenerbahče osetio da može da zapreti. Ipak, domaćin je uspevao dobrim šutem i uz pomoć glasne podrške sa tribina da se odžava u prednosti. Kakvoj-takvoj. Galata je ušla u poslednji minut sa prednošću od desetak poena i to je bilo dovoljno za pobedu.

Atmosfera je ovoga puta bila saveznik Galate, Fener se nije snašao, pao je i pod pritiskom i izgubio je od objektivno slabije ekipe. Zato derbiji i imaju draž.

Meč za pamćenje je odigrao Aron Harison koji je ubacio 28 poena i gađao trojke 7/9 za tri poena. Tai Vebster je dodao 13 poena.

Kod Fenerbahčea je najraspoloženiji bio Jan Veseli sa 23 poena. Pratili su ga Marko Gudurić sa 11 i Nikola Kalinić sa 10 datih poena. Ali, to nije bilo dovoljno. Nekako su igrači igrači Željka Obradovića ušli nespremni u ovaj meč i to ih koštalo.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara