Detalj iz utakmice odigrane u Areni 2014. godine (©MN Press)
Detalj iz utakmice odigrane u Areni 2014. godine (©MN Press)

Javio se bivši direktor Cibone: Šuplja priča o prodaji mesta Zvezdi, kako je klub mogao da odluči ko će u Evroligu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 12:03

"Šokiran sam i ne znam šta je cilj svega", pita se Domagoj Čavlović

Zatalasao je ceo košarkaški region nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Franjo Arapović pričom da je Crvena zvezda 2014. godine platila Ciboni 800.000 evra za mesto u Evroligi, posle čega je usledila oštra reakcija sa Malog Kalemegdana, u šta je sve uključen i selektor Hrvatske Aco Petrović.

U Crvenoj zvezdi oštro demantuju bilo kakvu mogućnost plaćanja Ciboni za mesto u Evroligi, ukazujući na to da je Cibona prvo istupila iz Evrolige po osvajanju titule u Beogradskoj areni, a da je onda Bord elitnog takmičenja odlučio da iz regiona dodeli mesto crveno-belima. Posle svih izjava i saopštenja, oglasio se i nekadašnji direktor Cibone Domagoj Čavlović sa željom da takođe demantuje Arapovićeve tvrdnje.

Izabrane vesti

"Zaista sam ostao šokiran pričom koja se pojavila u utorak oko prepuštanja mesta u Evroligi i nekakve prodaje tog mesta od strane Cibone! Apsurd te cele priče za početak je da neko može da pomisli da je Cibona mogla odrediti ko će umesto nje igrati u Evroligi", rekao je Čavlović za Sportski žurnal.

On je zatim odlučio da razreši dilemu kako je Cibona odustala od učešća u Evroligi.

"Mi jesmo napravili ogroman uspeh tada osvajanjem ABA lige, ali mnogi zaboravljaju da smo otkazali igranje jer nismo bili u mogućnosti Evroligi poslati sve potrebne papire za prijavu (finansijski izveštaj, revizijski izveštaj, finansijski plan i ugovore ka sponzorima), jer smo tada bili na rubu stečaja i o tome smo obavestili Evroligu. U kakvom smo položaju bili, dokazuje situacija nakon samo par meseci, kada je pokrenut proces predstečajne nagodbe".

Na kraju ističe da ga je jako povredilo pominjanje Slavena Rimca u negativnom kontekstu...

"Jako mi je zasmetalo pominjanje, dovođenje u bilo kakav kontemkst i bacanje u svojevrsno blato Slavena Rimca, tadašnjeg trenera, jednog prepoštenog čoveka. Ovo je sve jedna 'šuplja priča' i ne znam šta je cilj svega ovoga? Zato bih jako voleo da reaguje Evroliga, ako će uopšte reagovati na kafanske priče iz ovih naših krajeva", zaključio je Čavlović priču za Sportski žurnal.

ACO PETROVIĆ: JASNO ZAŠTO ČOVIĆ HOĆE DA ME UVUČE U IGRU

Posle drugog saopštenja Crvene zvezde u kojem je klub direktno odgovorio hrvatskom stručnjaku na prethodne izjave, usledio je njegov novi izlaz u javnost putem društvenih mreža. Sada je direktno pomenuo prvog čoveka crveno-belih Nebojšu Čovića.

"Jasno je zašto g. Čović želi mene uvući u igru. Naime, u trenucima kada Cibona odustaje, a Zvezda postaje član Evrolige mene u klubu nema. Ja u klub stižem kasnije, tako da ni teoretski nisam mogao odlučivati, a niti biti na hipotetskim druženjima sa g. Čovićem", napisao je Petrović.


tagovi

KK Crvena zvezdaCibonaDomagoj ČavlovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara