Jeziva povreda Jusufa Nurkića, Buker brojao do 59 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.19. | 08:34

Filadelfija Bobana Marjanovića poražena od Orlanda

Kakva košmarna noć za reprezentativca Bosne I Hercegovine Jusufa Nurkića! Nekadašnji centar Cedevite pružio je fantastičnu partiju u pobedi Portlanda nad Bruklinom posle produžetka (148:144), ali neće po dobrom pamtiti sinoćni meč.

Jezivu povredu doživeo je Jusuf Nurkić nešto više od dva minuta do kraja drugog produžetka. Pokušao je snažni centar da ispravi promašaj jednog od saigrača, ali je u doskoku nezgodno nagazio. Odmah se videlo da je reč o težoj povredi, pošto je Nurkić na nosilama iznet iz dvorane. Dobio je podršku navijača i saigrača, svima u glavi su bile jezive scene.

Izabrane vesti

Pre nego što se povredio, Nurkić je odigrao fantastično, ostvarivši učinak od 32 poena, 16 skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte, četiri blokade.

Portland je na kraju slavio 148:144 posle dva produžetka. Pored Nurkića, odličan je bio i Demijen Lilard sa 31 poenom i 12 asistencija.

Ovom pobedom Blejzersi su osigurali učešće u plej-ofu. Velike zasluge za to ima i Nurkić, koji je igrao najbolju sezonu u karijeri.

Orlando Medžik je lako savladao Filadelfiju na svom parketu (119:98). I to najviše zahvaljujući odličnoj trećoj deonici, kao I partiji Nikole Vučevića koji je meč završio sa 28 poena I 11 skokova.

Kod Filadelfije, Boban Marjanović je igrao nešto manje od deset minuta, i za to vreme ostvario učinak od šest poena i isto toliko skokova. Džoel Embid je za Sikserse, koji su pretrpeli drugi poraz nakon šest uzastopnih pobeda, imao dabl-dabl: 20 poena i deset skokova.

Ekipa Finiks Sansa doživela je 58. poraz u tekućoj sezoni, izgubivši od Jute Džez sa ubedljivih 125:92.

Od ukupno 92 poena ekipe Igora Kokoškova, Devin Buker je dao čak 59!

To znači, gotovo duplo više nego ostatak ekipe. Niko od njegovih saigrača nije stigao do dvocifrenog broja poena, najbliži tome bio je Deandre Ejton, koji je ubacio devet.

Inače, Buker je 12. igrač koji je ove sezone postigao više od 50 poena na jednom meču, što je apsolutni rekord NBA.

Pobednike je predvodio Rudi Gober sa dabl-dabl učinkom od 27 poena i deset skokova, dok je Riki Rubio ubacio 18 poena uz šest asistencija.

Reč-dve i o pobedničkoj ekipi: Rudi Gober je stigao do dabl-dabla od 27 poena i deset skokova, Riki Rubio je ubacio 18 poena uz šest asistencija, Donovan Mičel je imao deset poena...

NBA REZULTATI

Orlando – Filadelfija 119:98
/Vučević 28 – Embid 20/

Memfis – Oklahoma 115:103
/Kaboklo 24 – Džordž 30/

Juta – Finiks 125:92
/Gober 27 – Buker 59/

Portland – Bruklin 148:144 produžeci
/Nurkić 32 – Rasel 39/


tagovi

Jusuf NurkićBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara