Harden pogađa za pobedu nad Golden Stejtom
Harden pogađa za pobedu nad Golden Stejtom

Jokić i Denver klasa za Kingse, glasno UA za Lenarda, ali šou je bio u Ouklendu - nadrealni Harden i veličanstveni derbi sa Golden Stejtom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.01.19. | 08:32

Hjuston slavio sa 135:134 trojkom 2,7 sekundi pre kraja produžetaka

Srbija je, pa ćemo krenuti od Sakramenta u kome su Kingsi doživeli i treći uzastopni poraz, pošto se Denver pokazao kao tim koji im jednostavno ne leži. Nikola Jokić je sa 26 poena i 13 skokova još jednom objasnio nevernim Tomama zašto ga ove sezone uzimaju u obzir kad se priča o kandidaturi za MVP igrača godine, mada je u Kaliforniji ulogu junaka prepustio Džamalu Mariju, a Nagetsi su na kraju slavili sa 117:113 i stigli do treće uzastopne pobede nad Sakramentom.

Nije tako delovalo na početku meča, Nemanja Bjelica je odlično otvorio utakmicu i u prvoj četvrtini ubacio 12 poena. Međutim, u nastavku meča još samo pet, pa su Kingsi prokockali prednost od 13 poena na poluvremenu. Bogdan Bogdanović je imao i bolje večeri – 14 poena za 29 minuta na parketu, mada su Nagetsi u defanzivi posebnu pažnju i obratili na njega, pa nije ni uzimao mnogo šuteva u ruke, samo devet iz igre. I tek dve trojke, računajući i jednu sa devet metara u poslednjem naletu Kingsa.

Izabrane vesti

Nije vredelo, jer je Marej u toj poslednjoj četvrtini ubacio čak 17 poena! Ukupno 36, pa je Denver osmom pobedom u poslednjih 10 utakmica učvrstio lidersku poziciju na tabeli Zapadne konferencije.

Što se tiče Kingsa, da sve bude gore u narednom meču u Kaliforniju dolazi Golden Stejt, a Voriorsi su sigurno ljuti posle poraza od San Antonija. Ne toliko zbog samog poraza u derbiju dva može biti i najveća favorita za šampionsku titulu, uz Boston i Toronto. Ne, više zbog toga što je Golden Stejt odigrao fantastičan meč, ali jednostavno nije mogao protiv veličanstvenog Džejmsa Hardena. Trojkom 2,7 sekundi pre kraja produžetka Harden je povukao Rakete do pobede od 135:134 u produžetku.

Kevin Durent je uz zvuk sirene promašio trojku sa velike udaljenosti za novi preokret. Harden bi i šporet ubacio kroz obruč da je probao. Završio je meč sa 44 poena, 15 asistencija i 10 skokova! Drugi tripl-dabl učinak nedelje i peta uzastopna utakmica na kojoj je prebacio granicu od 40 poena. Šesta uzastopna pobeda za Hjuston.

Stef Kari je postigao 35 poena za Golden Stejt, Durent je dodao 26 koliko i Klej Tompson, ali noćas ni streljački vod armije SAD ne bi mogao da zaustavi Hardena. Taj poslednji šut, bar četiri šake su mu bile ispred lica. Nije problem. A i pre toga je postigao još dve trojke u produžetku. Neverovatan meč u Ouklendu.

U San Antoniju – zvižduci za dojučerašnjeg miljenika Kavaja Lenarda. Ne samo da su uticali na novu zvezdu Toronta, već kao da su motivisali Demara Derozana, koji je sa 21 poenom, 14 skokova i 11 asistencija stigao do prvog tripl-dabl učinka u karijeri i vodio Sparse do pobede od 125:107.

Lenard je sve vreme igrao slušajući kako mu dojučerašnji fanovi zvižde. Prilikom jednog izvođenja slobodnih bacanja morao je i da se izmakne i sabere pošto su ga očigledno pogodili uzvici “izdajice”, koji su doletali sa tribina. Ipak, uspeo je da ubaci 21 poen uz šut iz igre 8/13. Samo što to nije bilo dovoljno za Derozana.

Rezultati NBA lige:

San Antonio - Toronto 125:107
/Oldridž 23, Derozan 21, 14sk, 11as – Lenard 21/

Sakramento - Denver 113:117
/ Hild 29, Bjelica 17, Bogdanović 14 - Mari 36, 7sk, 6as, Jokić 26, 13sk, 6as/

Golden Stejt – Hjuston 134:135pp
/Kari 35, Durent 26, Tompson 26 - Harden 44, 10sk, 15 as, Kapela 29/

Tabela istočne konferencije

Tabela zapadne konferencije

(FOTO: Reuters)


tagovi

Džejms HardenNikola JokićBogdan BogdanovićNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara