Jokić iz pet šuteva umalo do tripl-dabla, Lebron prestigao Džordana, Bogdan namestio ruku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.19. | 08:46

Nova, treća uzastopna pobeda Igora Kokoškova i njegovih Sansa koji više nisu najgori tim lige

Treblo je to da bude veliko veče Lebrona Džejmsa, Kralj je ubacio je 31 poen i prestigao na večnoj listi strelaca Majkla Džordana, međutim Denveri Nagetsi našeg Nikole Jokića konačno su zaigrali kako umeju, slavili u Stejples Centru sa 115:99 i konačno prekinuli seriju loših rezultata

Lebron je pružio dobru igru, ali slaba je to uteha s obzirom na novi poraz, četvrti u nizu i činjenicu da je pogled na tabelu Zapadne konferencije razočaravajući za navijače Lejkersa - čak sedam pobeda sada imaju manje od osmoplasiranih Klipersa, koji je drže poslednju poziciju koja vodi u plej-of. Zbog svega toga pomalo u senci ostaje taj podatak da je Džejms skinuo sa četvrtog mesta večne liste strelaca - Majka Džordana. Pra zvezda Lejkersa za poen je prestigla najboljeg igrača svih vremena: 32.292:32.293. Ispred njega sada su još samo Kobi Brajant (33.643), Karl Meloun (36.928) Karim Abdul-Džabar (38.387).

Izabrane vesti

Denver je noćas bio vrlo raspoložen pucački, o čemu svedoči broj poena postignut u prvih 10 minuta - čak 43. Stekli su Nagetsi velikih 18 razlike posle prve deonice, da bi je potpom podigli na preko 20. Najveću prednost imali su početkom treće četvrtine (76:56), ali onda je usledio pad i domaći su opasno zapretili, prošavši na samo dva poena zaostatka - 89:87. 

Lebron i društvo ipak nisu imali snage za totalni obrt. Denver je uzvratio udar  serijom 9:0 i praktično rešio utakmicu kada je poveo sa 104:91. 

Nikola Jokić nije uzeo previše šuteva noćas, svega pet iz igre, a opet umalo nije došao do tripl-dabl učinka. Završio je meč sa 12 koševa, 17 skokova i osam asistencija (šut iz igre 3/5, sa penala 6/8). Svi igrači iz prve petorke gostujućeg sastava bili su dvocifreni. Vil Barton brojao je do 23, Geri Heris i Džamal Mari do 19, a Pol Milsap do 16. Kod Lejkersa su se uz Lebrona istakli Džaval Megi sa 16 koševa, odnosno Moric Vagner sa 11. 

Veoma uzbudljivo bilo je u Sakramentu, gde su domaći Kingsi izgubili od Bostona 109:111. Košem Džejsona Tejtuma na 15 sekundi do kraja Seltiksi su poveli sa tri sa tri razlike. Onda je prilikom šuta za tri fauliran Badi Hild (realizovao sva tri bacanja zas 109:109), da bi Gordon Hejvord završio brz napad gostiju za pobedu. Ostalo je vremena Kingsima vremena da šutnu za tri, međutim Barns nije bio precizan uz zvuk sirene.

Naš Bogdan Bogdanović igrao je nešto više od 27 minuta i ubacio 14 poena, uhvatio četiri lopte, tri puta asistirao. Konačno je srpski bek malo popravio procente šute. Noćas samo jedan pogodak za dva, ali zato 4/6 za tri. Ukupno iz igre 5/9. Nemanja Bjelica igrao je više, čak pola sata i za to vreme zabeležio po pet poena i skokova, odnosno tri uspešna dodavanja. Najbolji kod Kingsa bili su Harison Barns sa 24, odnosno Badi Hild sa 23 poena. U pobedničkom sastavu istakli su se Tejtum (24 poena) i Al Horford (21).  

A otkako je počelo da se govori i piše o otkazu za Igora Kokoškova, Feniks je zaigrao kao preporođen. Noćas nova pobeda, ovoga puta nad Njujork Niksima, kojima je u potpunosti prepušten fenjer. Sansi više nisu najgora ekipa lige zahvaljujući trijumfu od 107:96. Sjajni bek Devin Buker nosio je od početka do kraja  domaćina i na kraju sakupio 41 poen, što ga čini jednim od junaka večeri. Ovo je treća vezana pobeda Feniksa, a četvrta u poslednjih pet utakmica...


tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićNikola JokićIgor KokoškovNemanja Bjelica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara